Bence Fatih Terim ile yollların ayrılması hem çok iyi hem çok kötür bir karar oldu.

İyi olan tarafı takım iyi durumda değildi. Fatih Terim'in aklı takım yapısında değil Galatasaray'ın iç işlerindeydi. Bu da Galatasaray'ı yıpratmaya başlamıştı. Fatih Terim geçen sene olsun ondan önceki sene olsun aklı takımdayken nasıl futbol oynattığını biliyoruz. Ama bu sene gol bile atmaktan aciz oldu takım. Takım içinde bölünmelere sebep oldu. Takım oyunu diye birşey kalmadı. Bu kesinlikle Fatih Terim'in suçudur. Zaten milli takım ile anlaşmakla hatayı yapmaya başladı. Ünay Aysal ile aralarında soğukluğu vardı ki bunu da herkes görebiliyordu. Bi nevi onun ekmeğine yağ sürmüş oldu. Farkettiyseniz başkan çok akıllı hamleler yaptı. Ben bilmem hoca kendi kararını verir bize de saygı duymak düşer diyerek topu tamamiyle Terim'e attı taraftar ile karşı karşıya gelmemek istedi. Bunu da sanırım başardı. Destekleyen sayısı oldukça yüksek. Bir de tabi Sn. Aysal teklif yaptık beklemedeyiz diye açıklama yapıyor, sonra kabul etmediği duyuruluyor. Bugün Galatasaray iç işlerinden bir yönetici çıkıp dün Terim ile görüştüm kendisine herhangi bir sözleşme sunulmamış Fatih hocamız bu sözleşmeyi televizyondan ve gazetelerden okuduğun söyledi diyor. Aysal ise konuşmasında Terim ile Antalya maçından sonra görüştük 1 - 1 gidiyorduk ne bu anlaşma dedi diyor. Kimin gerçekleri söylediğini sanırım bilemeyiz. Çünkü kime inanacağımızı şaşırdık. Bu gerçekler de sanırım Fatih Terim ve Ünal Aysal'ın beraber verdikleri basın toplantısında gün yüzüne çıkar. Bu da imkansız.

Kötü olan tarafı ise takım tamamiyle Fatih Terim'i benimsemişti. Onun çalışma şartlarına sistemine ayak uydurmuşlardı. (Son sene hariç tabiki) Bir çok futbolcumuz ondan bahsederken BABA gibi kelimesini kullanıyordu. Bu karar futbolcuların %75'ini etkileyecektir. Bu da takımın tamamiyle moralinin bozulması demek. Zaten başarısızlık da böyle başlayacaktır. Başarısız bir sezon da geçirsek takımı bütün bir şekilde tutmak için sezon sonunu beklemek gerekiyordu. Eğer şayet benim korktuğum olursa takımda bölünmeler olursa çok zor durumlar gelebilir. Bu da Ünal Aysal'ın sonunu getirir.

Aysal'ın bana göre yaptığı ilk yanlış lig başladıktan sonra böyle bir karar alması ikinci yanlışı ise Terim ile görüşmeden basın toplantısı ile sözleşmesinin fesh edildiğini duyurması. Yani sonuçta beraber çalıştığınız bir adama böyle bir vefasızlık yapılmasını ben bile hazmedemedim ki Fatih Terim'de dün akşam gözyaşlarını tutamadı. Bunu açıkça gördük.

Aysal ve Terim birlikte yaptıkları hatalar ile kendi sonlarını hazırladılar. Fatih Terim gönderildi Aysal'ın da istifa etmesi yakındır.

Ayrıca şunu da söylemeden edemeyeceğim. Kişilere bağlı kalmak bence oldukça mantıksız kimsenin savunulacak tarafı yok sadece Galatasaray'ı savunalım.

Bizim için Asolan Galatasaray değil miydi?