Arkadaşlar, hepimiz seo ile içli dışlıyız. Ben de sürekli seo ile ilgileniyorum, güncel bilgileri takip ediyorum. Ayrıca zaman buldukça seo testleri gerçekleştiriyorum. Meraklarımı gideriyorum.
Bugün R10'a 3 gün önce kendi sitemde paylaştığım bir makaleyi paylaştım. Makalenin ilk paragafı birebir kendi sitemden alınma. İkinci paragrafı ise tamamen benim sitemden farklı, kendi sözcüklerimden oluşuyor. Sonuçta konu %25 özgün (%25: başlık, %50 makale, %25 diğer içerikler resim vs. hesabıyla).
Bugün yaptığım denemelerde R10'u arama sonuçlarında bir türlü göremedim. Ben de başlığın tümünü arattırdım ve ilk 3 sırada R10 ile benim sitem vardı. İlk 2 sırada benim sitem, 3. sırada R10 vardı.
Yaptığım ilk deneme olabildiğince kısıtlı anahtar kelimelerden oluşuyordu. Bu anahtar kelime grubu "dofollow backlink" idi. Sıralamada R10 yok. İkinci denemem ise "Dofollow Backlink'ler Nasıl Alınır?" kelime grubu oldu ve sonuç yukarıda dediğim gibiydi.
Düşünün; R10 gibi köklü, aktif, güncel ve yukarıdaki konuyla %100 alakalı bir web sitesi bile kopya içerik dolayısıyla kaybediyorsa, bence kopya içerikler için bir kez daha düşünmeliyiz.
Kendim de hâlâ kopya içerik siteme atabiliyorum. Çok isteyerek değil tabii ki, bile bile kaybetmek istemem zaten. Vakit olmayınca bazen böyle yapabiliyorum. Ancak burada görüneni görmek gerekiyor. Bir günde 100 kopya içerik yerine, 10 gün de 1 özgün (araya bu kadar süre koyacaksanız tabii ki dikkat çekici) içerik ekleyin, faydası çok daha fazla olacaktır.