Rayjon32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son bölümünde anlattığınız yer koskoca sayfanın bence süper bir özetiydi. Öncelikle Allah razı olsun hocam çok iyi anlattınız. Şimdi ben işaretlemedim öyle bir şey video yüklerken fakat benim tüm videolarım özgün ve bunu telif hakları konusunda sıkıntı çekmemek için nasıl böyle hepsini cc yapabilirim ve bu başkalarının benim videomu kullanma olayı nedir hocam yani başkaları videoyu benim kanalımdan başka kanala yükleyebilir mi ? yüklerse ben buna izin vermek istemiyorum yani.
Siz youtube özgün içerik video içerik oluşturucusuysanız cc lisansı ile işiniz yok, eğer siz cc lisansı verirseniz başkasının videosundan korunmak için bir nevi kaynak göstererek vermiş oluyorsunuz. CC lisansı nasıl verdiniz bilmiyorum ama verdiğiniz gibi kaldırın.

Başkalarının sizin videoyu kullanma olayı ; copy paste'dan başka birşey değil yani sizin özgün videonuzu çalarlar kanallarına atarlar. Siz eğer youtube üzerinde kendi videonuzu görürseniz telif hakları itirazı yapabilirsiniz videonun size ait olduğunu belirtmek ve o videoyu kaldırtmak için. Telif hakkı itirazlarıda r10 üzerinde konutlarda yer alıyor.