Bir olayıda siyasetten bağımsız tartışmayı becerelim . Konu çok basit türkiyeye kaçan suriyeliler ve ortaya çıkan ve çıkabilecek problemler. Konu bu kadar. Konu basit ama çok kapsamlı bir problem .
Hükümet oy için izin veriyormuş bunlara . Bumudur yani ? Birkere bunu hangi yasal dayanağa göre söylüyorsunuz ? Hadi diyelimki öyle olsun 500 bin suriyeliden 200 binide seçmen olsun hepside akp ye oy versin neyi değiştirecek bu ? Bunun içinmi savaş noktasına kadar geldik
Geçen bi sitaset programında göç bakanlığı kurulması gerekliliğinden bahsedildiki bunun örnekleri varmış yabancı devletlerde . Bence sadece suriyeliler için değil gelecekte olabilecek aynı durumlar için köklü bir çözüm olması açısından önemli .
Dün cüneyt özdemir kampa gitmişti 5n1k cnnde. Gayet güzel imkanlar var ve her geleni koşulsuz alıyorlar kayıtlarını parmak izlerini alıp kamp içinde tutuyorlar. Türkiye geneline yayılanlarki erzurumun ücra ilçelerinde bile dilenci olanlarını görmek mümkün bunlar tamamen kaçak girenler. Ben bu dilenci olayının organize bir iş olduğunu düşünüyorum . Bunları dilendiren ve kar sağlayan bi şebeke var çünkü bu derece ücra yerlere yayılmaları çok zor . Çok yılışık tipler geneldede millet sıcak bakmıyor herkeste benim gibi rahatsız . Tabi devlet farkında ama hepsini barındıracak imkan olmadığı için göz yumuyor ama suriyedeki olaylar yatışır yatışmaz bir şikayet hattı oluşturulup bunları hemen anında toplayıp ülkelerine gçndermek şart yoksa başımıza bela sonraki süreçte .
Zaten ben diyorum hep ya devlet toplar yada bizim yerli dilenciler bunları göndermesini bilir

)
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:26:54 -->-> Daha önceki mesaj 00:21:45 --
biz suriyeye sığınmaya gitsek allahuekber deyip bizi kesip yerler

doğru diyosun valla . Merhametli milletiz vesselam . Herkes iyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir görüşünde . Bu kadar iyiliği ingilizler yapsa 1000 katını sömürürlerdi.