Eğer işi gerçekten öğrenmek istiyorsanız orta seviye makine öneririm. Nikon d90, canon 60d veya 70d gibi.
Ama yok ben acemiyim başlangıç seviyesi olsun kolay olsun derseniz canon 650d veya Nikon 5100 ideal olacaktır.
Bende d90 var. 8 Ay oluyor alalı ortalama. İlk aldıgım zaman pişmanlık duydum satmaya kalktım. Nedeni ise arkadaşta canon 650d var. Cok kolay cok kalıtelı fotograflara ulaşabılıyor o makıneyle. Benım makınede ıse işler bırazdaha detaylı. Zor gelmişti açıkçası. Ama sonradan öğrendikçe keyfi başka olmaya başladı. Uzun lafın kısası canon650d kendisi çekiyor. d90 ile kendim çekiyorum

bilmem anlatabıldım mı aradakı farkı. Bir de elinize d90 veya canon 60d fln alırsanız diğer bahsettıgım makineler oyuncak gibi gelir. Gidip mağazada elinize almanızı onerırım.
hocam ayrıntılı mesajınız için teşekkür ederim, dediğiniz makinelere baktım ama fiyatı ne yazık ki benim için pahalı geldi

fotoğraf çekmek şimdi ders olsa da ilerde hobi haline gelmezse kenarda durmasından korktuğum için o kadar para vermek istemiyorum açıkcası

peki manuel ayar yapabileceğimiz dslr olmayan? makine falan var mıdır? ben konu başlığına dslr yazdım ama bilmiyorum işte ayrıntılarını, benim için önemli olan yok f ayarını yapmak yok enstantane ayarını girmek vs