Benim kafam iyice karıştı şimdi...
Domain isimtescilden kayıtlı ve hosting başka yerde ise; mail yoluyla spam oluşuyorsa hadi attınız diyelim; spame düştünün farzedelim attığınız mailler ile, bu isimtescilin değil hosting aldığınız firmanın sorunu olmaz mı? çünkü spam yapmak demek host sağlayıcınızın yani bulunduğunuz serverın ip sinin kara listeye düşmesi değil mi? yani isimtescile değil host aldığınız firmaya düşmüyor mu sorumluluk?
Benzeri bir durum bende yaşadım smtp ile mail çekiyordum sürekli, hotmail isimtescilin ip leri kara listeye aldı, mail server hizmetimi kestiler durumu bildirdiler arayınca bende kestim mail atmayı... hostingim isimtescil de idi...
şimdi arkadaşımızın hostingi başka firmada ise ve spam oluşturduğu iddia ediliyorsa, o hosting şirketinin ip si kara listede olmalı yada sizin barındığınız serverdan giden tüm mailler spame düşmeli... bir hosting şirketiniz ile görüşün bu durumu anlatın, spam işi bana saçma geliyor... gene de yanlış biliyor olabilirim, bu spam hakkında bilgisi olanlar varsa ve paylaşırsa sevinirim...