gel beraber şubeye gidelim.Ben hemen şimdi askere gitmek istiyorum diyecem eğer beni hemen askere alırlarsa sana 10.000 tl para .Ama almazlarsa sen sen ne yapacaksın.Mesele kaçmak değil.Özel ve çok ciddi sebeplerden dolayı en doğru zamanda gitmek.
Peki sizin yaş kaç ? 29 yaşına kadar pek önemsemiyorlar diye duymuştum.
Ama dediğiniz gibi bedelli yapmaya hak kazanan yani 30 yaş üstü 400.000 kişi vardı.Bunlar yıllardır kaçıyormuş.
Tek merak ettiğim soru ,31 yaşında 2 ay sonra bakaya kalacak biri sadece 2014 temmuz ayına kadar bakaya kalmasında ne gibi sakıncalar olabilir (Şehir dışına çıkma,araba kullanma , ssk'lı olarak çalışma vb.)
Hocam gbtde çıkmıyor , çıktı diyelim . Sizi arabadan zorla askeri şubeye nasıl götürebilirler. İsteyen öyle pat diye askere gidemiyor . Ocak ayında teslim olman gerekiyorsa o dönem gitmek zorundasın. Martta ben askere gidicem dersen almıyolar .Yeni yasa ile askere gitmemin cezası hapis yerine para cezasına çevrildi.
Eğer zamanında gitmessen katlanarak para cezası ödüyorsun . ( Eğer teslim olursan bu para cezasıda siliniyormuş )
Yakalanma olsaydı bu 400bin kişi yakalanırdı .. Sporcular , iş adamlar , sanatçılar kişiler bedelli askerlik yaptılar. Bu kişiler nasıl oluyorda ozaman yurtdışına çıktılar
Parası olan kaçar , parası olunca bedelli yapar.