Electr0sis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benlemi bot bağladın ? nerden biliyosun askerliğin içinde neler yaptığımızı ? bir asker kaçağının böyle konuşması gerçekten ironik, hemen iki dakkada ekonomik analizde yaptı beyfendi uçakda aldı 15000 adet hey allahım ya umarım yetkili birileri görürde ihbar eder seni forumda

gel beraber şubeye gidelim.Ben hemen şimdi askere gitmek istiyorum diyecem eğer beni hemen askere alırlarsa sana 10.000 tl para .Ama almazlarsa sen sen ne yapacaksın.Mesele kaçmak değil.Özel ve çok ciddi sebeplerden dolayı en doğru zamanda gitmek.

gokhanua adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 yıllık okulum bitine teccil hakkımı kullandım , yoklama olup muane oldum. ( ben yoklama kaçağı değilim , bakaya durumdayım )
Bu hakkım bitince açık öğretime yazıldım. Kayıt yenileme yapmayınca bu sene evime polisle beraber kağıt geldi ocak ayında teslim olmam yazıyordu. ( ocak ayıdı ) Milleti yanlış yönlendiriyorsunuz , asker kaçağı olunca gbt de çıkmıyor . Bunu istediğiniz polise sorabilirsiniz , en yakın arkdaşımın babası polis kesin bilgidir.

+ olarak eve artık polis gelmiyor , çağırılıyorsunuz. Kolunuzdan girip askere götürülme dönemi kapandı arkadaşlar. Zaten teslim olmanız gereken ayda teslim olmassınız . Sizi askere almıyolar
Zaten biraz düşününce bu paralı askerlik yapanların nasıl kaçabildiklerini anlarsınız.

Bu kağıt gelince korkuyla askerlik şubesini aradım, ordaki memur direk . Cezası var sadece ödersen birşey olmaz dedi
Peki sizin yaş kaç ? 29 yaşına kadar pek önemsemiyorlar diye duymuştum.
Ama dediğiniz gibi bedelli yapmaya hak kazanan yani 30 yaş üstü 400.000 kişi vardı.Bunlar yıllardır kaçıyormuş.

Tek merak ettiğim soru ,31 yaşında 2 ay sonra bakaya kalacak biri sadece 2014 temmuz ayına kadar bakaya kalmasında ne gibi sakıncalar olabilir (Şehir dışına çıkma,araba kullanma , ssk'lı olarak çalışma vb.)