Bu sizin yaşınızdan ve okul durumunuzla alakalı bir durum. Siz açık öğretim okuyorken kayıt yenilemediniz ve daha önce tecil ettirmediyseniz hakkınız olan 2 yıllık tecil sebebiyle henüz GBT'nizde görünmemiştir. Size benzer bir durum benim direkt başıma geldi. Açıköğretim kaydımı yenilememiştim. Bir sonraki sene yeniledim ancak henüz AÖF kayıtları göndermediği için eve polis gelip bakaya durumda olduğumu ve uğramazsam herhangi bir polis kontrolünde direkt yoklama yaptırıp askere gönderileceğimi söyledi. Okuldan askerlik için belge alıp askerlik şubeme göndermiştim ve sıkıntı çıkmadı.
2 yıllık okulum bitine teccil hakkımı kullandım , yoklama olup muane oldum. ( ben yoklama kaçağı değilim , bakaya durumdayım )
Bu hakkım bitince açık öğretime yazıldım. Kayıt yenileme yapmayınca bu sene evime polisle beraber kağıt geldi ocak ayında teslim olmam yazıyordu. ( ocak ayıdı ) Milleti yanlış yönlendiriyorsunuz , asker kaçağı olunca gbt de çıkmıyor . Bunu istediğiniz polise sorabilirsiniz , en yakın arkdaşımın babası polis kesin bilgidir.
+ olarak eve artık polis gelmiyor , çağırılıyorsunuz. Kolunuzdan girip askere götürülme dönemi kapandı arkadaşlar. Zaten teslim olmanız gereken ayda teslim olmassınız . Sizi askere almıyolar

Biraz düşününce bu paralı askerlik yapanların nasıl kaçabildiklerini anlarsınız.
Bu kağıt gelince korkuyla askerlik şubesini aradım, ordaki memur direk . Cezası var sadece ödersen birşey olmaz dedi