ezoryak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

kahve, bol bol sade nescafe

kelin merhemi olsa başına sürermiş. tasarımı kendim yapıyorum, whmcs, opencart, wordpress, joomla vs. kendim giydiriyorum. scripte giydirme aşamasında tüm sıkıntıları bire bir yaşıyorum ama yine de, tasarım yaparken işin giydirme aşamasını çok fazla düşünmüyorum. tasarımcının işi süsleyip püsleyip işin satılmasını sağlamak, coder ise o işi en stabil, en sağlıklı ve hızlı çalışır hale getirmekle yükümlüdür.

adam kusursuz tasarım yapsın, tasarımını kusursuzca html ve css'e döksün, sonra coder alıp onu scripte giydirsin. daha doğrusu, her sayfası eksiksiz ve kusursuzca htl'e dökülmüş sitenin kodları arasına giydireceği scripte göre 3-5 fonksiyonun yerini gösterip işi bitirsin. para öyle kolay kazanılmıyor beyler. malesef işler öyle basit yürümüyor...
Kahvenin bu denli kafa yapması senin üstünde gerçekten şaşırtıcı.
Ben hiç şu zamana kadar headerı-footerı farklı bir site görmedim.Burak hocannında dediği gibi header ve footer include ile çekilir sen her sayfaya farklı header ve footer dizayn et sonra yazılımcı bunu her sayfaya göre farklı şekilde giydirsin (nasıl yapıcaksa önemli değil nasıl yapacağı ben işi süsledim geçtim).Malesef ki burak hocanında dediği gibi reset.css dahi kullanmayan var bazı sitelere girip kaynağı incelediğimizde görebiliyoruz.Sidebar bile yeni yeni değişiyor.Her sayfaya uygun olarak onuda wordpressde görüyorum.Sen bunları yap işi süsledim de oh ne ala.Sen giydirdiğin bir kaç header ve footerı farklı site atar mısın bir inceleyelim.Kahvenin etkilerini..)Opencart,joomla olur fark etmez.Herkez malesefki sorunsuzca hatasızca html-csse dökülmüş arayüzde o 3 5 fonksiyonu giydiremiyor.Para öyle kolay kazanılmıyor beyler. malesef işler öyle basit yürümüyor...