Backlinkin reklamını yapmak derken böyle birşeyleri kastettim. Sizin taktiğinizde güzel. Ancak ben farklı düşünüyordum.
Benim düşünceme örnek vereyim, daha iyi anlaşılsın:
Çok iyi bir pdf dökümanı hazırladınız (ör: windows hızlandırma). Bunun içinde bazı kelimelerden sitenizin anasayfasına, ilgili alt sayfalarına linkler verdiniz. Bu pdf dosyasını 4share'dan paylaştınız. 4share'daki pdf'nizin bulunduğu sayfanın linkine kullanıcıların ulaşması için çeşitli yöntemler izlediniz. Bunlar neler olabilir?
Mesela aktif bir forum sitesinde, reklam amacı gütmeden (zaten anlaşılmaz çünkü sitenizin linkini değil, bilinen bir paylaşım sitesinin linkini veriyorsunuz) "Windows'unuzu %200 hızlandırın - Test Edildi/Garantili" şeklinde ilgi çekici başlık açıp içerisine kısa bir özet girdikten sonra "Belge büyük olduğundan linki veriyorum" diyerekten PDF'nize link verirsiniz. Böylece eğer iyi iş çıkarmışsanız kullanıcılardan geri dönüşler alacaksınız. Böylece PDF sayfanıza girişler artacak. PDF sayfanız değer kazanacak.
Aynı işlemi kendi sitenizden de yapabilirsiniz. Sonuçta bir backlinkin değer kazanmasını sağlamış olursunuz. Bu içi boş yüzlerce PDF backlinkinden yüzlerce kat daha faydalıdır.
Ben acikcasi pdf backlink bazinda turkce icerikte basarili olamadim, daha cok ingilizce piyasasinda bana faydasi oluyor. Soyle ki, ilan sitelerimdeki son haftanin ilanlarini latest ads olarak pdf yapip, hem sitelere hem subscribe olmus kisilere mail ile haftalik blten olarak gonderip, bir nevi sitelerimi hatirlatiyorum gelmicek adam bile click here to view more lnkini tikliyor. Keza yabanci bloglarda, benim de cok kullandiim, free ebook worth of $100 taktigi cok tutar, halbuki blogundaki gazilarin aynisi vardir. Ama blogtan cikan biri ebooku okurken sizin verdiginiz linklere gider, tabi linki oyle bi noktada vereceksiniz ki, kaldigi yerden o linke gitmeden kisi devam edemeyecek ebooka. Vb. Kisacasi nokta atisi lazim, hedef belli olmasi lazim. Yoksa,bu forumda yuzlerce kisinin hala yaptigi gibi, alexam artsin google pr versin diye sirf backlink vermek, faydadan cok zarar getirir, sonuc sandbox. Kisacasi hafife alinmadan dikkatli bicimde yapilmasi gereken bir calisma zira donusu cok zor.