AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ünlü pdf paylaşım sitelerindeki bir pdfi, kopyalayıp sitende paylaşırsan kopya içerikten google ipini çeker; fakat makale yazdın sitene, bekledin indexlendi. Ama kişilerin bu yazıyı senin sitende bulma olasılı, bu yazın indexlendikten sonra pdfe çevirip, pdf sitesinde paylaştığında bulunma olasılığı daha yüksek. Google seni çıkarmaz tepeye ama onu çıkartır, sen alsan kopya içerik der ama senden sonra o alsa ona kopya muamelesi yapmaz. Kısacası bu sitelere giden trafiği kesemiyorsan, onların üzerinden akan trafiği bir süre sonra kendine yönlendirmek amaç. Böylelikle faydalanabilirsiniz.
Backlinkin reklamını yapmak derken böyle birşeyleri kastettim. Sizin taktiğinizde güzel. Ancak ben farklı düşünüyordum.

Benim düşünceme örnek vereyim, daha iyi anlaşılsın:

Çok iyi bir pdf dökümanı hazırladınız (ör: windows hızlandırma). Bunun içinde bazı kelimelerden sitenizin anasayfasına, ilgili alt sayfalarına linkler verdiniz. Bu pdf dosyasını 4share'dan paylaştınız. 4share'daki pdf'nizin bulunduğu sayfanın linkine kullanıcıların ulaşması için çeşitli yöntemler izlediniz. Bunlar neler olabilir?

Mesela aktif bir forum sitesinde, reklam amacı gütmeden (zaten anlaşılmaz çünkü sitenizin linkini değil, bilinen bir paylaşım sitesinin linkini veriyorsunuz) "Windows'unuzu %200 hızlandırın - Test Edildi/Garantili" şeklinde ilgi çekici başlık açıp içerisine kısa bir özet girdikten sonra "Belge büyük olduğundan linki veriyorum" diyerekten PDF'nize link verirsiniz. Böylece eğer iyi iş çıkarmışsanız kullanıcılardan geri dönüşler alacaksınız. Böylece PDF sayfanıza girişler artacak. PDF sayfanız değer kazanacak.

Aynı işlemi kendi sitenizden de yapabilirsiniz. Sonuçta bir backlinkin değer kazanmasını sağlamış olursunuz. Bu içi boş yüzlerce PDF backlinkinden yüzlerce kat daha faydalıdır.