Birşey söylemek istiyorum:
Backlink olayında dikkatli davranmalıyız filan diyoruz.
Şimdi ben kalkıp PDF backlink aldım diyelim. PDF sayfanın pagerank kazanması ve siteye geri dönüşünün olması için, yayınlanan PDF sayfasının pagerank'ı ve hiti bol olmalı. Bu da "öylesine pdf yayınlamak" yerine "oldukça kaliteli pdf yayınlamak" gerektiriyor.
Anlatmak istediğim şu: Bu konu faydalı fakat aşırı uğraş gerektiriyor. Öylesine backlink almak var, alınan backlinklerin kalitesini yükseltmek var.
Burada da şunu anlatmak istiyorum: Öylesine alınan backlinkler sayıca çok daha fazla olabilir. Mesela 100 farklı siteden PDF backlink alınabilir. Ancak o sayfalar sadece düz sayfa olarak var olacağından ne hit ne de pagerank dönüşü olmayacaktır (şansınız varsa pdf sayfası tutarsa ayrı).
Ancak backlink sayfaların popülerliğini arttırabilirseniz, yani yayınlanan içerik kaliteliyse, kullanıcıların dikkatini çekerse hem pagerank hem de hit dönüşü sağlanabilir.
Bu da şöyle sağlanabilir; backlink sayfanızın reklamını çeşitli sitelerde yapabilirsiniz (reklam hissi uyandırmadan). Hitiniz varsa kendi sitenizden de yapın. Kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarabilirseniz işte o zaman backlinkin tadına varırsınız.
------------------------------------
Uzun lafın özeti: İçi boş yüzlerce backlink yerine, birkaç tane yüksek kaliteli backlink alın.