Lock53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her inanca saygım vardır . Bunu beni tanıyan herkes bilir . Kendimde elhamdülillah müslümanım . Fakat bu konu hakkında @Elazığlı168 katılmakla birlikte ateist arkadaşlara bir kaç soru sormak istiyorum . Mevzu eğer bir 10 dakika ise onların da ve (benimle aynı fikirde olan arkadaşların) sorularına 10 dakikacık ayırıp cevaplamalarını isterim . Şuanlık sadece ufacık bir soru sorucam . Belki benden daha iyi bir soru soran çıkar onlara ve benim sorularıma cevap verirlerse çok sevinirim .
Çok klasik bir soru sormak istiyorum .
Bir şeyin olabilmesi için (dünya , evren , galaksi ... ) yani bir yoklukta bir şey yokken var olması sizin aranızda nasıl açıklanıyor ?
Bu dünyada ki tüm güzelliğin bu kadar nimetin sizce var olması bir şeyin sebebi değil midir ?
Şu yeryüzündeki nimetler veya benzeri bin bir türlü şey en ufacığından bir bitki veya kendimizi ele alalım ; İnsan , içindeki kan dolaşımı , organlarımız . bu kadar muhteşem bir estetiğin kendiliğinden var olduğunu mu söylüyorsunuz ?
ben sormustum aynısını herseyı yaratan varsa tanrıyı yaratan kım gıbı bi cevap verdıler.

Herkesin düşüncesi kendıne bı konuda ınsanoğlunu zorlayınca aynısını devamlı yapıyoruz.