Yıllar yıllar önce daha ilk zamanlarımda bilenler bilir internet cafeler o kadar gelişmiş değildi. Benimde eğlencem o cafelerde farklı masalarda oturanların pclerine sızmaktı. Lamer olduğumuz zamanlar, yabancı forumlardaki kodları, exploitleri denerdik. Eğlenceliydi.

Neyse günlerden bir gün gene bu şekilde eğlenirken bir hata yaptım. Yanımdaki masanın ip adresini almaya çalışırken yandaki masada ip çakışması uyarısı belirdi. Benim bir gözüm yanda tabi. Bir baktım adam yahoodan ip diye aratıp ilk siteye girdi. Şu ıp adreslerini öğrendiğimiz sitelerin basit bir versiyonu. Birden ayağa bir fırladı cafe sahibine gitti. O aşamada konuşulanları hiç unutmadım:

cafe sahibi: ne oldu xx sapsarı olmuşsun
xx: abi amerika, amerika
cs: e ne oldu amerikaya?
xx: abi öldürecekler hepimizi öldürecekler
cs: ne saçmalıyorsun oğlum sen?
xx: abi izliyorlar bizi bak uyarı verdi bilgisayar geçende mahalleden birinde bu uyarıyı vermişti öldürdüler çocuğu.

Sonrasını anlatamıyorum gülmekten artık. Hala gülerim bu anıma

Kısaca; hadi beni izlerler belli araştırmalardan ötürü, belki buraya yazan arkadaşlardan birinide belli bir sebepten ötürü izliyorlardır. Ama gidipte 7/24 facede takılan ergenleri ABD niye izlesin? Ha izlenmemekte sizin elinizde. Belli karıştırma algoritmaları var, farklı screen metodu var. Var oğlu var. Yıllarca veribankası işlettim, yetkisiz erişim istenildiği taktirde önlenebilir, iyi bilirim. İzlenmek için bilgisayarada ihtiyaç yok. Bana gerekli parayı ver senin konuşmalarını tost makinandan dinleyeyim.

Ek olarak webwise (phorm) bi araştırın derim. Habrede yalan demiyorum ama mantıklı olun biraz ya. ABD kız arkadaşınla olan konuşmalarını ne yapsın Onların derdi ayrı. Bizim milletteki sadece paranoya.

Son olarak madem izlenmek istemiyorsunuz en büyük dikizci olan microsoft'un ürünlerini kullanmayı bırakın.