Hangi veri merkezi USB bellek veriyor? Kaldı ki verilen USB belleklerin en yaygın kullanılanları 16 GB - 32 GB'a hangi sanal sunucuyu yedekleyecek hosting firması? Müşteri, yöneticisi olduğu tek sanal sunucunun yedeğini almayacak. Ama hosting firması hizmet sağladığı onlarca sanal sunucunun yedeğini alacak öyle mi? Hem de USB belleğe?
Maliyeti müşteriye yansıtacak diyorsunuz da, müşteri her zaman en ucuza almak istiyor. Siz "dip fiyat" verseniz de gelip pazarlık yapıyor. Ondan sonra da kaliteli hizmet alamadım diye isyan ediyor. Niye bu kadar çok kişi mağdur oluyor sanıyorsunuz bu sektörde? Çoğunun sebebi müşterilerin ucuza mâl etme merakı...
Kusura bakmayın. Devletin koyduğu ağır vergilerle ve şirketin masraflarıyla mücadele ederken, bir de müşterilerin ihmalkarlığını benim (ya da bir başka hosting firması sahibinin) ekstra maliyet ile çekmeye niyetim yok.
Şimdi benim başımdan bir olay geçti yakın zamanda vaktiniz varsa paylaşayım ben bir site aldım arkadaşta bu sitede rhbilişim site guzel.net.tr barınıyormuş bana dediki sitenin daha 1 yıllık süresi var daha yeni yeniledim 1 yıl arkana bakma dedi bende tamam dedim 6 ay olmuş sistemde otomatik çalışan bir site bende 1 hafta girmedim siteye geçen bir girdim site suspend hemen canlı destekten bağlandım dedim nedir olay karşıdaki arkadaş hizmetinizin süresi dolalı 18 gün olmuş ve site 7 gündür kapalı dedi. Bende rhbilisim yardımı ile destek talebi ilettim ve sitenin yedekleri geri verildi yani hizmetin bitiminden tam 25 gün sonra yedeklerimi tam olarak geri aldım böyle firmalarda var kusura bakmayın kimse yanlış anlamasın.