13 sayfalık bir yazının ardından sadece 1 kişinin cevap verebilmiş olması gerçekten çok ilginç. Gelelim açıklamaya :
1.
2'den fazla siteden yönlendirme alıyor. Yönlendirme yapılan siteler, içerikdaş ve backlinkle beslenmiş. Azımsanmayacak otoriter sitelerden backlinkler akıyor. (Tam sayıyı bulmak için biraz vakit harcamak lazım.)
2. Tek sayfa olması hiçbir şeyi değiştirmez, çünkü ********** oluşturulurken, ana site birlikte oluşturulduğundan, *******.gen.tr adresinin otoritesinden faydalanıyor. (Bu yöntem Aralık 2008 güncellenmesinden sonra değer kazandı. 4 yıldır bunu anlamayanlar seo ile değerli vakitlerini harcamasınlar)
3. Web 2 sitelerin çalışma mantığına yakın bir trafik yönlendirme üretiyor. Bu yüzden spam muamelesi yapılmıyor.
4: buzdağının görünmeyen yüzünde, Google algo için, yeterli içerik ve link mevcut. Hatta son cezalardan korktuğu için, off-page faktörleri %25 (1/4)'e çekmiş. (Eğer yapmasaydı, yerini kaybederdi.)
Sonuç : Google'ın suçu yok, boş yere kendinizi yormayın.
yıllardır bu alemdeyim diye caka satanların, daha alemin ne olduğundan haberi olmaması bana çok ilginç geldi.
Bu yöntemi, uyanık seocular, analiz yapıp, benim merama dalmasınlar diyenler uyguluyor. Hep seo ile ilgilenenlerin bu yöntemi rahat çözeceğini düşünürdüm. Bu konuyu görünce fikrim değişti.
1.benim görebildiğim 2 domainden link alıyor ikisi de bu içerikten son derece alakasız ve hatta biri toplist. nerede otoriter veya içerikdaş baclinkli siteler?(simpletop.net,professionalontheweb.com varsa başka gördüğünüz yazın lütfen)
2. 2 sitenin oluşumları arasında yaklaşık 1 yıl var nasıl birlikte oluşmuşlar?
3. off-page faktörleri %25 (1/4)'e çekince 1 sayfa olmanın dezavantajından kurtarıyor mu?
4. bu site sektöründe eski bir site, ..gen.tr uzantısı iyi bir uzantı, davetiye örnekleri kelimesi bir yan kelime, ana kelime davetiye.. zaten davetiye kelimesinde 1.sırada bu sitenin yönlendiği site var, site sahibi de eski mantık her kelimeye bir site açmış, EMD yani..
5. KOnuyu açan arkadaş aynı domainin .com 'u bende dediği için söylüyorum, .com olan sitenin backlink anchor durumu:1.uluslar arası evde sağlık hizmetleri kongresi (8%) 2011 dügün kartının uzerine yazılacak hadisler, (8%) 7. ulusal zootekni öğrenci kongresi (8%) belirli günler için hazırlanmış davetiye örnekleri (8%) bursa namık kemal ilköğretim okulu (8%) daveteiye (8%) davetiye düğün yer ve zaman nasıl yazılır, (8%) davetiye fiyatları (8%) davetiye konusu (8%) davetiye sitesi (8%) doğum günü davetiye kartı örnekleri (8%) doğum günü davetiye yazı örnekleri (8%) doğum günü davetiyeleri örnekleri (8%) doğum günü davetiyesi hazırlama (8%) doğum günü davetiyesi nasıl yapılır (8%) doğum günü hediyeleri bayanlar için (8%) doğum günü kartları nasıl hazırlanır (8%) düzce namık kemal ilköğretim okulu (8%) düğün davetiye modelleri ve fiyatları (8%) düğün davetiyelerine yazılan güzel sözler, (8%) düğün davetiyesi için güzel sözler (8%) düğün davetiyesi nasıl yazılır (8%) düğün davetiyesine yazılan sözler (8%) en güzel doğum günü hediyesi bayan için (8%) fotoğraflı düğün davetiye modelleri (8%) gemlik lale kemal kılıç ilköğretim okulu (8%) işleri (8%) miladi takvim kaç yılında kabul edilmiştir (8%) pamuk prenses ve yedi cüceler masalı oku (8%)
bu backlinklerle zaten rakip olamazsınız..
6. oto kiralama, evden eve nakliyat, temizlik şirketleri, saç ekimi,ukash falan olsa burada tarışalım da bu kelime üzerinden böyle bir siteyi çok bile konuştuk...