Merhaba,

Açıklamanız için teşekkür ederiz, daha fazla açıklama yapma gereği duymuyoruz, ortalama 500 civarı VPS müşterimiz var, nasıl ve nerede yedekleyelim ?

Daha fazla bu konuya cevap veremeyeceğimizi üzülerek belirtmek isterim, istediğiniz gibi yazıp çizebilirsiniz.

Herkezin bildiği üzere teknolojik cihazlar üzerinden çalışarak bir şekilde kazanç sağlıyoruz, teknolojik cihazların ne zaman ve nasıl arıza yapacağı hiç bilinmediği gibi olası veri kayıplarıda yaşanabiliyor bu tarz durumları her zaman göz önünde bulundurmak adına sizin periyodik aralarla ortalama haftada veya en kötü ayda birkez sunucunuzun yedeğini kendi bilgisayarınıza almanızı her zaman öneriyoruz.

Bundan dolayı sunucularımızın bir tanesinin başına gelen bu talihsiz olaydan dolayı en az sizin kadar üzüntü içerisinde olduğumuzu bilmenizi isteriz, biz firmayız kurumsal işletme ve kafamıza göre müşterilerimizi kesintiye veri kayıpları yaşatmaya hiç bir zaman sürüklemeyiz, aksine her zaman daha iyi daha kalileti hizmet verme adına kesintisiz çalıştığımızı sizinde bildiğinizi düşünüyorum ancak diğer arkadaşlarında dediği gibi datalara hiç bir şekilde erişemiyoruz dün gün boyu verimerkezinde disk üzerinde işlemler yaptım ancak hiç bir şekilde cevap alamadık diskten bu durumu aynı sunucuda bulunan müşterilerimize açık ve net bir şekilde açıkladık, kaçamak cevaplar vererek kimseyi oyaladığımızı düşünmüyoruz, bu konuda yapılabilcek tüm herşeyi yaptığımızı bilmenizi isterim.

Sözleşmeden veya hizmet ile alakalı herhangi bir uyuşmazlık halinde Bursa Mahkemeleri konuyla ilgili yetkili mercidir, siz bulunduğunuz yerde şikayetinizi açarsınız savcı inceler biz ifademizi veririz ki herşey delil ve kanıtları ile mevcut, gerekli yerlere gerekli belgeleri sunabiliriz, savcı uygun görürse Bursa Mahkemesinde davayı açar ve işlem bu şekilde devam eder...

Konuyu daha fazla uzatmamak adına başka cevap vermeyeceğimizi bilmenizi isterim, eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, hakkınızı arama yolları burası değil TC Mahkemeleridir.

Kerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diğer tüm konuları bir kenara bırakıp, sadece yedeklemeyle ilgili konuda yazmak istiyorum.

Siz o kadar emeğin sahibi olarak 30 GB'lık emeğinizin bulunduğunu belirttiğiniz verileri yedeklemeye hem zaman, hem de barındıracak yer bulamıyorken; onlarca sanal sunucuyu barındıran (dolayısıyla Terabyte'lar seviyesinde alan ihtiyacı olacak) servis sağlayıcı firmanızdan bunu nasıl bekleyebiliyorsunuz?

Şikayet ettiğiniz firmayı da, sahiplerini de tanımam. Yaşadığınız diğer sorunlarla ilgili %100 haklı konumda olabilirsiniz. Mağduriyet yaşamış ve emekleriniz ziyan olmuş olabilir. Bunlarla ilgili en ufak bir söz dahi söylemiyorum. Sadece yedekleme ile ilgili yukarıdaki duruma dikkat çekmek istedim. Sanal sunucu hizmeti veren bir firmanın neden "biz yedekleme yapmıyoruz, yedeklerin sorumluluğu size ait" dediğini soruyla anlatmaya çalıştım. Kaybınız için gerçekten üzüldüm.