hasanyildiz84 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benzer durumla birkaç kez farklı makinalarda karşılaştım;

Herşey stabilken ilk akla gelen bios güncellemesi oluyor, yaptım düzeldi ancak farklı makinalarda aynı biçimde çözemedim hatta bir makinada hiç çözemedim, yani ne yaptımsa olmadı.

Hatta biir keresinde RAM'i ömür boyu garantiden garantiye gönderdim değiştirilsin diye, sağlam diye 3kez gönderdiler; durumu detaylıca paylaşınca RAM'i bir test programıyla test edip ekran görüntülerini servise göndermiştim, RAM değiştirildiğinde sorun ortadan kalkmıştı...

RAM'lerin slotlarını değiştirmeyi denediniz mi?
Hocam aklınıza gelebilicek tüm değişiklikleri yaptım, 2 tane slot var farklı renklerde bunların 2 türlü çalışma ihtimallerini, tek tek çalışma ihtimallerini, tek tek farklı slotlarda çalışma ihtimallerini denedim.

Yani elimizdeki bilgiler slotlar ve ramler kesinlikle sağlam.

webhox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anakartın modelini yazar mısınız acaba?
Anakart modeli msı k9vgm-v

Bios güncellemesi yapmamış olmama rağmen güncel diyor. Ben satın aldıktan sonra hiç güncelleme gelmemiş olmasıda düşük ihtimal 2006 senesinde alındı.

LordCode adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşa katılıyorum RAM Taktıktan sonra biip sesi geldiyse bir sıkıntı çıkmış olabilir.
Aldıgınız yerde TEST ettirin ram ı tekrar bence.
kolay gelsin.
Etmeye gerek yok hocam şu anda satın aldığım ram ile kullanıyorum bilgisayarı diğer 1 gb ram boşta, takınca uzun bip hatası alıyorum. Sonra 2 gb olanı çıkartıyorum 1 gb olanı takıyorum yine çalışıyor

Aklıma şu ihtimal geldi slotların renkleri farklı yani bu ramler dual olarak çalışmıyacak farklı frekans alsaydım çalışır mıydı ? O ihtimal aklımı kurcalıyor 800 mhz alsaydım diğer 677 referans alarak çalışacaktı. Ama aynı frekans en sağlam seçenekti onda da hata verdi.

Bi kadınları bide makineleri anlamıyorum. Herşey tamam istediği şeyleri veriyorsun yinede arıza çıkartıyorlar