yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Madem konuya dair yeterli bilginiz yok, altın bulmuş gibi bu şekilde ortaya çıkmayın.

1- Türkçe'de olmayan kelimeler icat edip arama yaparsanız, aynı ciddiyetsizlikle sonuçlar bulursunuz.
2- "TDK'da olmayabilir ama Google kabul ediyor" diye bir bahane olamaz. Google, yapılan aramaları kayıt eder ve onları aynen sana yansıtır. Google "kaydol" kelimesini kabul ediyorsa bunun sebebi senin gibi Türkçeyi kullanmasını bilmeyen insanlardandır.
3- GMail hesabı açmak için Google'a direkt "GMail" yazsan da sonuca erişirsin, "GMail Kayıt" yazsan da ki "GMail Kaydol" diye yazdığında da 1. sırada çıkıyor. Senin aradığın karşına çıkıyorsa, devamında neyin çıktığı önemli değildir. Aramada direkt sonuca ulaş diye adam 1. sırada kendini reklam olarak vermiş daha ne arıyorsun?
4- Google bir hamurdur, senin yapmış olduğun aramalar ve ziyaret etmiş olduğun siteler ile o hamuru yoğurursun. Sen, insan olarak daha evinde çocuklarını "otur, kalk, uslu dur" diye ıslah edemez iken bir program parçasının, 6 milyar insana aynı derecede hatasız bir şekilde hitap etmesini de bekleyemezsin.
5- Daha iyisini yapabileceğini düşünüyorsan, hatta tek kişiye bile hitap edecek şekilde kusursuz bir sistem yapabileceğini düşünüyorsan önünde engel yok. Ama yapamadığınız, katkı sağlayamadığınız şeyleri de lüzumsuz bir biçimde eleştiri olsun diye eleştirmek de sadece bizim topluma özgüdür.
6- Gereksiz, lüzumsuz bir başlık olmuş.
Sakin olacağım diyorum ama yine de insanın sabrını zorlamayı bir şekilde başarıyorsunuz, tebrikler.

Bak arkadaşım orada Google Trends panelini paylaştım. Herhalde Trends'in ne olduğunu bilmiyorsun ki böyle saçma bir yorum yaptın. Aramalar kıyaslandığında " kaydol " kelimesi " kayıt ol " dan fazla yazılıyor ve bende yıllardır kaydol kelimesi ile google de arama yaptım. Bir çok insanda benim gibi arama yapıyor.

Tut kendin arama motoru yap diyorsun arkadaşım benim eleştirme hakkım var bir şey iyi yapılamıyorsa onu eleştiririm. Eleştirdiğimde tutup aynısını kendim yapmam gerekmiyor.

Burada her şeyden önce anlamada anlamakta zorlandığın nokta şu " Yıllardır kaydol kelimesinde ilk sırada olan gmail kayıt sayfası yapılan güncellemeler sebebiyle 2. sıraya düşmüş ve buda Google'nin kendi ürünlerini dahi etkileyen bir güncellemedir. Yapılan güncellemenin henüz bir mantığı yoktur henüz yapım aşamasındadır bundan dolayı siteler hit kaybetmiştir. "

Gerçekten bunu anlamak bu kadar mı zor? Bu kadar mı anlayışsızsınız anlayamıyorum.

Reklam olarak vermiş bunun bende farkındayım ama her şeyi reklam ile mi bulmam gerekiyor. Bak canım arkadaşım bu gmail olayını sadece örnek olarak verdiğimi neredeyse her yorumda belirttim. Bir çok kelimede Google tutarsız sonuçlar veriyor. Yapılan güncellemeler arama sonuçlarını darmadağınık hale getirdi. Tut Google'a araba yaz bir ton oyun sonucu bulursun. Arkadaş bu Google'i kullananlar 6 - 12 yaş arası mı? Araba konusunda oyun arayan kişi " Araba Oyunu " yazar. Araba yazan kişi arabayla ilgili arama sonuçlarını merak edip yazar. Oyun ne alaka?!

Diğer yorumları okursan arkadaşların verdiği başka örneklerde var. Tekrar tekrar ve tekrar söylüyorum " Gmail " araması sadece bir örnek. Tutup olayı anlamadan saçma sapan yorumlar yapmayın. Gerçekten insanın asabını bozuyorsunuz.

Buyurun bir istatistik daha vereyim size ;