Bunda bir problem yok
İlk sırada adwords ile zaten kendini çıkarmış 2. sıraya da diğer linkini koysa zaten ikiside aynı yere gidiyor
Neredeyse internet hayatım boyunca her zaman " kaydol " şeklinde aradım. TDK'da kelime yer almıyor olabilir fakat Google'nin kılavuzu " kaydol " kelimesini kabul ediyor.
Onu geçelim dediğim gibi İnternet hayatım boyunca hep " kaydol " diye aradım ve her zaman ilk sonuç olarak çıkan ve çıkması gereken google, 2. sonuç olarak çıkıyor.
Yani sıralamalarda o bile etkiye uğramış.
Aynı zamanda " kaydol " şeklinde ve " kayıt ol " şeklinde arayanları kıyaslyacak olursak ;
Kısacası canım arkadaşlarım Google'ın savunulacak bir tarafı yok. Bir hata var ve bunu kabul etmenizi tavsiye ediyorum.
Neden ediyorum? Adam aylarca sitesine emek vermiş onu yapmış, bunu yapmış ve biriniz çıkıp diyor ki
" senin siten dandik olmasa Google seni düşürmez! " Düşer arkadaşım düşer. Hem o kişide yaratacağınız psikolojiden haberiniz var mı? Kısacası Google'de uzun zamandır ciddi bir hata var ve umarım en kısa sürede düzelir.
Tek bir kelime hatası bile arama sonuçları için önemlidir. mesela adworts kelimesini aratın ilk sırada Google AdWords çıkar. ama siz kendi siteniz için adworts u kasarsanız ilk sırada çıkarsınız.
Siz bir arama yaptığınızda direk sonuca mı gitmek istersiniz yoksa saçma sapan bilgilerle doldurulmuş gmail şöyle güzel böyle güzel şuradan kayıt olun kayıt olurken bunları yapın diye bilgiler yer alan siteye mi gitmek istersiniz?
Gmail e nasıl kayıt olacağımı bilmesem zaten " Gmail'e nasıl kayıt olunur ? " diye aratırım.
Bu sadece örnek bir çok arama sonucunda Google bu hatayı yapıyor. Gidilmek istenen sonuç yerine saçma sonuçlara gönderiyor. Sadece " gmail kaydol " araması üzerinden değerlendirmeyiniz.
Google kendi servisi üzerinde böyle bir hata yaptığından dolayı sizinle tartışmak istedim.