genomdesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E-ticaret pahalı bir mecra artık. Sunucu ve yazılım masrafları diğer masrafların yanında düşük bile kalıyor. Size tavsiyem hedeflerinizi ne yapmak istediğinizi baştan belirleyin, yazılımı ona göre seçin. E-ticaret siteniz faaliyete başlayınca sistem değiştirmek baya zor oluyor.

Hazır e-ticaret paketlerinin en güzel tarafı sanal pos işlemleri için forum forum gezip modülyada bu işi yapacak birilerini aramıyorsunuz. Kişisel tavsiyem bütçeniz yeterli ise ya bu işi bilen bir firmadan hizmet alın ya da kendi yazılmınızı oluşturup geliştirme süreçleri için bir eleman barındırın.

Kişisel olarak yeterli miktarda bütçem olsa opencart, prestashop vs. kullanmam profesyonel bir hizmet alırım.

Şimdi opencart, prestashop fanı arkadaşlar bu yorumlara tepki verebilirler ama Türkiye'de bu sistemlere destek veren firmaların hali ortada arkadaşlar. Bundan 6 ay önce bir projemiz için prestashop kullandık. Sanal pos konusunda Türkiye'de prestashop için ilk sırada yer alan firmadan payu modülü satın aldık. parayı verene kadar herşey çok güzeldi. ama yaptığımız denemelerde, ödeme sayfasında kargo ücretinin dahil edilmediğini gördük. konuyu firmaya açtığımızda sorunu sunucuya atmaktan başka bir çözüm bulamadı. payu için github üzerinde dağıtılan ücretsiz modülleri denediğimizde sorunun sunucudan kaynaklı olmadığını gördük. Bu hikayeyi niye mi anlattım ? Arkadaşlar e-ticaret sisteminiz sizin dükkanınızdır. En ufak hata veya olumsuzluk müşteriyi sizden uzaklaştırır. O yüzden e-ticaret sektöründe ciddi şekilde işe girecekseniz herşeyi planlayın yazılımızı iyi seçin.
çok güzel anlatmışsın hocam. bende proticaret felan denedim hiç hoşuma gitmedi yıllık e ticaret paketi almak en güzeli en azından adamlar ilgilenir bir sorun olunca sonuçta kiralıyorsun.

şimdi e ticaret diyoruz bundan para kazanmayı düşünüyorsun. para vermeden para kazanılmıyor..
yıllık 300 liraya felan e ticaret paketleri var onlar bile olur kanımca.

ama o noktada kararsızlıklar başlıyor ben hangi firmanın eticaret paketimi alacağımı şaşırıyorum her yerde bi firma e ticaret paketi çıkarmış hepside öve öve bitiremiyor kimi 300 lira kimi 1000 lira kimi 2000 lira

kararsız kalıyor insan.