$guncelle = mysql_query("UPTADE mesajlar SET yazan='$adsoyad',eposta='$eposta',mesaj='$mesaj',o nay='$onay' WHERE id='$id'");

buradaki yanlış nedir arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim. biraz araştırdım sondaki tek ve çift tırnağın yan yana olmasından kaynaklandığı yönünde düşündürdü. mysql_real_escape_string fonksiyonunu da denedim fakat tam olarak nasıl kullanacağımı bilmediğimden dolayı belki yapamamışımdır. yukarıdaki kod tarayıcıda;

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'UPTADE mesajlar SET yazan='olcay tuncel',eposta='olcay@hotmail.com',mesaj='rwqrq' at line 1

hatasını veriyor fakat mysql_real_escape_string fonksiyonunu şu şekilde kullandığımda;

$guncelle = mysql_real_escape_string(mysql_query("UPTADE mesajlar SET yazan='$adsoyad',eposta='$eposta',mesaj='$mesaj',o nay='$onay' WHERE id='$id'"));

böyle kullandığımda ise sorguyu tamamlıyor fakat veritabanında güncelleme işlemi gerçekleşmiyor. Anlayamadım..