abirisebil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı şeyi söylüyoruz zaten. Buradaki etken linkin çeşidi değil, videoda da söylendiği gibi alınan sinyal kalitesidir.

Eğer siteniz, low-quality (düşük kaliteli) backlink sinyallerini uzun süredir üretiyorsa...

ibaresi var. Yani bu güncellemeye takılanlar yüksek-düşük kaliteli backlink ayarını tutturamayanlar oldu.

Google'ın bana gönderdiği örnek kaldırılmasını istediği url'de linkler 6 yıldır duruyordu. 6 yıl sonra gözüne battı. Sanırım no-follow da kabul etmeyecekler. Onu da kaldır derlerse şaşırmam.
konu foother linkinden yuksek düşük kaliteli backlink ayarına geldi bu kaliteyi nereden ogrenecek insanlar ?

mesele foother sidebar linkleriyse google su felsefeyi edinde kendine sanirim 100k indexli siteden footherden link aldiginda sayfalar indexlendikce backlink sayin artiyor ve google örümcekleri bir sitedende olsa fazla backlink aldigin icin aramalarda yukarıya cikmanı sagliyor. Google bunun önünü kesebilmek için bir siteden asiri backlink alan siteleri patlatiyormus hisse doğuyor. Nitekim ben bunu düşünüyorum. Yani wordpress bir siteden link aldiginizda yada link eklettiginizde sadece index.php den link ekletin ve bir siteden 1 link almis olun. Bundan sonra googlenin belli sitelerden alinan cok fazla linkin etkisinin azalacagi farkli sitelerden alinan linklerin etkisinin artacagini dusunuyorum. Bunun aksini yapanlarıda nitekim simdi oldugu gibi cezalandıracaktır.

Sabahtan beri her yere bakiyorum herkez birsey diyor hepsinin ortak noktası buna tekamul ediyor

retrospektif
farketmez olur mu,büyük siteleri inceleyin bakın linkleme taktiklerine dediğimde haklı olduğumu görüceksiniz,footer sidebar vs linkler biterse site kalmaz hocam

Neden site kalmasin örn verelim MYNET footherdan bir sürü backlink eklemis ama hangi linkler kendi sub domainleri alt sayfaları vs. farkli bir link varmi hayır yok. Google kendi sitene kendi iceriginden link vermene zaten karismiyor. Farkli siteden cok fazla backlink almana artık karısacak yeni yapilanmanın bu oldugunu düşünüyorum.