* Yapman gereken ilk şey yapabileceğine inanmak. Konu dersanede ilk anlatıldığı gün evde kitaplardan çalış gerekirse özet çıkar sonra testleri çöz.

* Sürekli ders çalışan arkadaşlarını görüp onların senden daha iyi olacağını düşünüp derslere küsme sen üzerine düşeni yap konuları sağlam öğren testini çöz gerisini dert etme.

* YGS ve LYS yi aynı oranda çalış. YGS yi önemse çünkü YGS kötü geçerse LYS de özgüvenin kırılabiliyor. LYS yi önemse çünkü puan katsayısı YGS den daha çok.

* Herkesin "şöyle çalış, böyle çalış, şunu yapmazsan olmaz" sözlerini önemseme dediğim gibi konuyu düzgün kavra testler hızlı ve doğru çözmeye çalış gerisi kolay.

* Günde 500 soru çözen kazanıyormuş, senede 70000 çözen derece yapıyormuş, komşunun oğlu şöyleymiş sözlerini de önemseme.

* Ne yaparsan yap hiçbir şeyin garantisi yok ne yazık ki. Hayattan kopma keyfine bakmaya çalış.

Yukarıdakileri uyguladım tek hedefime rahatlıkla yerleştim umarım sen de yerleşirsin...