Donanımhaber'de ciddi tavsiyeler vardı oraları takip et.
- Yapamadığın soruları kitaptan kesip yanında taşı veya dolabınla görebileceğin bi yere iğnele sabah soruyu çözmeyi denersin sonra başka konulara geçersin beynin arkaplanda onu çözmeye çalışır yine. Soruları kesip kesip hocalarına sor.
- Her gün hangi dersten hangi konudan az da olsa ajanda gibi bi' şeye not al. Ne yaptığını sürekli yaz.
- YGS'yi yazın bitirmek önemli bir avantaj veya aralık gibi bitir mesela sonra ygs test/deneme çözerek lys'ye hazırlan. Çünkü son iki ayda yetiştirmen çok çok zor.
- Moral çok önemli, yapamadıkça üzülme, pes etme aksine kendini hırslandır. Psikoloji çok önemli bir de lise son isen okulu felan bahane etme. Mezuna kalma fikrini aklından çıkar. Bi' çok arkadaşın ygs'den sonra aklen veya fiilen mezuna bırakır kendini.
- Mesela pazartesi günü gaza gelip sabahlamanı tavsiye etmem. Ertesi günlerdeki çalışmanı büyük oranda etkileyecektir.
- Hedefini iyi belirle, geçen yıl istediğin bölüme girenlerin puanına, netine bak.
- Matematikte 30 net lazımsa eğer sana, sen denemelerde 35 seviyesine getir netlerini. Çünkü çoğunluk denemede yaptığından daha az yapıyor, bunu göz ardı etme.
- Hareketlerin, programın ritüel gibi olursa verimli olur. Arada çok bunaldığında bir gün ders çalışma gez, toz, sinemaya git.
- Sen kendini iyi bilirsin, her hafta maçları takip edip sosyal hayatına devam edip de güzel sonuç alanlar var. Temelin vs. iyiyse kendini sıkmadan çalışman da faydalı olabilir.
- Sabahları kalktığında ilk işin bir 20-30 tane çoğu paragraf olan Türkçe sorusu çözmen önemli bence.
- Klasik 12'de yatıp 6'da kalkmaya kendini ayarlarsan çok vakit kalır, uykunu iyi ayarla.
- Soru limitlerin olsun haftalık limit geçtiğin zaman kendini ödüllendir, limitin altında kaldığında cezalandır.
Bunları kendim uyguladım diyemem bazılarını yarım yamalak yaptım. Ama yapan arkadaşlarım çok iyi yerlere gittiler, senin de iyi yerlere gitmen için bu tarz şeyleri göz önünde bulundurman gerek.