Ben buradaki kurguyu şöyle nitelendiriyorum: Kategorize etmek.
Sementik -anlamsal ilgi- kurmak içerik kalitesini belirliyor ve yazının ilgili olduğu kategoriyi güçlendiriyor. 2 sene önce uyguladığım bir yol vardı o da şu : örneğin kablolu telefon satışı yapıyoruz. Site içeriği bu yönde ama satışa yönelik olduğu için fazla geliştirilemiyor. Ben burda 3bin kelimelik telefon icadına kadar giden ansiklopedik bir içerik ekleyerek yükselmeyi sağlamıştım. Kategorize etmek için sözlük niteliğinde bir bölüm bence iyi olabilir.
Yazı içerisinde seo açısından önemli kelimeler bilimsel bilgi içeren sözlük sayfasındaki ilgili kelime açıklaması sayfasına gönderilir. Böylece kategorize edilmesi o sektörle ilgili kelimelerin olduğu sözlükle daha sağlamlaştırılabilir.
Bunu sürekli olarak denemedim ama artısı olduğunu gördüm.

Hemen çıkma oranı konusunda bazı arkadaşların söylediklerine katılmıyorum. Google hemen çıkma oranlarını nasıl hesaplıyor? Sitenize eklediğiniz analitik kodundan doğru değil mi?
Peki sitenizde analitik kodu yoksa nasıl hesaplıyor: Çerezler olabilir....
Şahsi denemlerimden biri hiti olan ve kelimesinde ilk5 te olan bir sitenin anasayfasını display:none ile kapatmak oldu. Güncelleme yapmayı durdurdum. Analitik kodunu kaldırdım. 4 ay boyunca hemen çıkma oranı %99.9 idi. Çünkü beyaz sayfayı gören çıkar. Sıralamada düşüş olmadı.
Bu deneme tabiki 1.5 yıl öncesine dayanıyor. Tabi ki algoritma değişiklikleri bu durumun aynı kalmasını sağlamaz. Birinci ilişki analitik ilişkilendirmesi bana göre.