Onurss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamamen bankaya ve bankacıya bağlı bir durum. Ön onay alındıysa sorun olacağını düşünmüyorum.
GBMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Banka'dan bankaya değişir, bence en yakın şubeye gidip araştır ustad. Aramızda Bankacı vs. varsa onlarda bilir aslında
star2218 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kredi notuna göre onay veriyorlar kardeşim. kkb.com.tr'de üyelik açıp 2,30 kuruşa kredi notunu (şahsi risk raporu) ve şuana kadar bireysel/ticari, kredi/kredi kartlarının kullanımı ve ödemelerinin detaylı analizini sorgulayabilirsin.

Kredi notunuda şuanda kredi kartı yada kredi borcun varmı, önceki ve şuanki kredi kartı/kredi borçlarını zamanında ödemişmisin vs. bunlara göre hesaplanıyor ve kredi alınabilir düzeyin üstündeyse genelde veriyorlar. Epey bir analizini yapıp bakıyorlar. Tabi sistem otomatik raporluyor bunları.

Kredi notu 1200 üzeri olmalıymış.

Kredi kartı yada kredide 1 günlük dahi gecikme olsa raporda o ayın ödemesine 1 yazıyorlar.

Mesela 12 aylık bir kredi çektiğini ve son üç ayı birkaç gün geç yatırdığını düşün raporda ödeme performansı "000000000111" olarak görünüyor. Ödemeyi zamanında yapmışsan 0 olarak işleniyor geciktirdiysen, geciktirme sürene göre 1-2-3-4 gibi rakamlarla belirtiliyor.

1-30 arası 1
31-60 arası 2
61-90 arası 3
90 üstü 4 olarak işaretleniyor.

Birde sık sık gidip kredi başvurma bankalara. O vermedi öteki verir diyip gidip başvurma her başvuru ve red aldığında kredi notun düşüyor.

Biraz detaylı yazdım, eğer bilgisi olmayan ve ihtiyacı olan varsa biraz yardımcı olur.
yorumlar için teşekkür ederim,

gecikme olmuştur olmadı degil ama onlarda 1-2 günlük gecikmeler.

ön onay geldi. yarın gidip bankayla bi görüşeceğim. duruma göre inşallah kredi kullanmayı düşünüyorum.