@abirisebil yine çok iyi bir yazı yazmış. Öncelikle kendisine teşekkür ediyorum.
Bazılarına göre sayfa içerik kalitesi önemsiz olabilir. Bu mantıkda gidenler "Amann salla yaa kopya içerik olsun.. basarım linki çıkar" mantığı artık yemiyor.. Özellikle herkesin bildiği gibi bunu en son Google'ın oyun sitelerine yaptığı güncellemeler ile de gördük. Burdan sakın şu anlaşılmasın; "Sıralamadan düşen siteler kopyaydı sadece link vardı arkalarında uçtu gitti işte" değildi. Bunu herkesin açık açık gördüğünü umuyorum.
İlk olarak içerik yönünden ne kadar kaliteli olursanız yarışmaya 1-0 önde başlarsınız. Ama bu da demek değildir ki çok kaliteli bir içeriğiniz var ve ilk sayfada veya ilk sıralarda çıkacaksınız.
Google mantığının "Kaliteli İçerik" olduğunu düşündüğümüzde de aklıllara şu soru gelmektedir.Neye göre kaliteli kime göre kaliteli? İşte burada referanslar (backlinkler) devreye giriyor. abirirebil'in verdiği ayakkabı örneğinden yola çıkarak bende bir örnek veriyim... Çok güzel bir pastaneniz var ve en iyi pastaları siz yapıyorsunuz. Hemen yan dükkanınız da bir pastane ve onlarda pasta yapıyor ama sizin kadar kaliteli ve de lezzetli değil. Ancak sizden daha kötü pasta yapan pastane sizden fazla ciro yapıyorsa o zamanda şapkanızı önünüze alıp düşünmeniz gerekmektedir.Acaba biz nerede yanlış yapıyoruz diye. Olay sadece çok güzel pastalar yapmak değil... Olay o pastaları pazarlayabilmek.
Semantik tablosu hakkında bazı arkadaşlar biz bunu nasıl uygulayacağız demişler. Bu sözlerim lütfen yanlış anlaşılmasın bu konular SEO'da bir üst kademeye geçenler için bilgilerdir. Başlangıç düzeyi ve eski Seo işlemleri yapanlar için kafa karıştırıcı ve sinir bozucu olabilir. Bu işlemler için önce olayın özünü anlamak sonra da farklı sektörlerde farklı kelimeler ile çalışmalar yapmak gerekecektir. Bu çalışmalar biraz süre alır ancak konuyu tam olarak özümsediğinizde geleceğin Seo'su olarak da tabir edilen Semantik olayını çözdüğünüzde bir adım daha ilerisini görebilirsiniz.
Kısaca anlatmak istediğim şudur; Kaliteli bir içeriğiniz olsun ve bu içeriği pazarlayın!