Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yahu arkadaşlar artık şu "insanlara bişeyler ispatlamaktan yoruldum" lafını bi kenera bırakın. aLKadraz, nelphi, aprisebil bu adamlarını az çok tanıyanlar yazılarına değer veriyor çok şeyler çıkartıyor. Meyve veren ağaç taşların misali sizin bi yazınıza sırf muhalefet olsun aaa bakın bende bişeyler biliyorum diye muhalefet eden çıkabilir (aklı başında eleştireleri katmıyorum tabiki) sizlerin onları kaaleye alıp paylaşımda bulunmamanız bile bana göre abesle iştikaldir.
Halil sen böyle diyorsun ama insan ister istemez bu kendini beğenmişlerin mesajlarına kırılıyor. Sonuçta bir bilgi paylaşılıyorsa burada karşılıksızdır konu sahibi sadece bir teşekkür bir dua almak ister. Başka hiç bir maddi beklentisi yoktur. Ama gel gör ki forum ahalisi bir teşekkür etmek yerine hepsi laf sokma yarışına girer. Halbuki onların forum geçmişlerine baksan hiç bir faydalı konu yoktur. Hep bu forumdan alacağını almış, işini görmüştür ve kimseyle bilgi filan paylaşmazlar. Ben bunları gördüğümde "posacılar"(hani meyveyi sıkarsın da elinde posası kalır bi halta yaramaz.) derim. Böyle adam da gelip senin bilgi dolu yada ne biliyim tecrübe dolu yazına gelip salak sulak yorumlar atınca insan üzülüyor ve paylaşım şevki kırılıyor. Yapıcı olsa valla insan üzülmez ama tamamen ego muhabbeti onların ki.

Geçenlerde ben optimizasyon kategorisinde bir konu paylaştım. Konu başlığı da "Flash oyun siteleri nasıl hitlendirilir?" Tam 1600 küsür kelimelik bir yazıydı. Açıkcası ben hayatımda öyle uzun bir yazı yazmamıştım. Fakat o yazıyı yazmamda ki tek gaye r10 a bir teşekkür etme mahiyetinde idi. Başka hiç bir amacım yada beklentim yoktu Allah şahidimdir. Neyse yazımın içinde "footer link almayın diyenlerden uzak dur" dediğim için beni suçladılar. Yahu el insan arkadaş 1600 karakterlik bir kelimeden sen tut 5 kelimelik bir cümleyi seç ve saldır. Olacak işmi bu Allah aşkına.? Ben bu posacılarla uğraşmak için açmadım ki konuyu. Belki toy bir liseli, yada ne biliyim hiç tecrübesi olmayan birisi belki benim sayemde 3-5 kuruş sebeblenir diye düşünerek açtım. O lafımın da arkadasındayım kesinlikle. Bokunu çıkarmadan footer link hala çok etkili bana göre. Neyse laf uzadıkça uzuyor. Bende gereksiz tartışmalarla daha fazla uğraşmamak için 2-3 şebeğin yüzünden canım konuyu sildirdim yönetime. Artık kolay kolay bir yazı paylaşırmıyım hiç sanmıyorum. Bu olaydan önce nelph, alkadraz, digiklan yada diğer tecrübelerine ve bilgisine güvendiğim arkadaşlar konu açılmaz dediklerinde onlara kızıyordum kendimce. Fakat adamlar yerden göge kadar haklılarmış abi. İşime gücüme bakarım ne uğraşcam iki posacıyla.

Bu arada abirisebil hocam özür dilerim güzelim konunu biraz dağıttım. İki kelam edesim geldi bu muhabbeti görünce...