maniaccoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hep işverene çakan developer arkadaşlar:

Burada asıl piyasanın canına okuyan ve fiyatları düşüren alanında uzman olmayan/olamayan, OOP deyince "Hönk!" diye kalan, sene olmuş 2013 hala function yazan/yazmaya çalışan, ordan burdan arakladığı kod öbeklerini montajlayarak işverene yutturmaya kalkan ve elbette neticede stabiliteden uzak bir işe yaramayan scriptleri satarak piyasayı bezdiren arkadaşlarınızdır.

Yapmanız gereken işverene saldırmak yerine asıl bu arkadaşlarınızın üzerine giderek piyasadan dışlamak ve kendi aranızda belli standartlar belirlemektir.

Apaçık söylüyorum, yukarda bir arkadaşımız bana hitaben "Sana denk gelmemiş..." yazmış ama senelerdir sektörün içinde cidden Senior denebilecek birkaç developer ile çalıştım. Onlar da kendi yazılım şirketlerini kurdular ya da script yazdılar hayvan gibi para kaldırdılar vs.

Neticede çok kaliteli iş yapıyorsanız inanın değeri ederi çok yüksek ve işveren de bunu satın almak için cidden elini taşın altına koyuyor ancak ortada kaliteden eser yok ki!

Buyrun benim derdim de bu. En basitinden ZEND bilmiyor adam!

Dipnot olarak: İstanbul piyasası için konuşuyorum. Harika diyebileceğimiz PHP developer arkadaşlar 5-8k arası maaş alıyor ve ben dahil tanıdığım bir sürü insan aylardırrrrr Developer arıyor...
hocam kusura bakma da zend bilmeyen developer olmuyor mu? bu mudur yani mantık? ben kendi kütüphanelerimi oluşturup çalışıyorum. zend, ci vs bilmiyorum ve kullanmıyorum. ne yani şimdi ben developer değilim de zend bilen mi developer? madem yorum yapılacak bari mantıklı olsun.

kaldı framework güncellemeleriyle uğraşıp, fonksiyonlarını kullanım şeklini çözene kadar kendi kütüphanelerimi oluşturup onlarla çalışmak sadece gereksiz kabalıktan kurtarmaz aynı zamanda fazladan zaman harcamanın da önüne geçer. zira kütüphaneleri sen oluşturmuşsundur. bir sorunla karşılaştığında nerede ne değişikli yapacağını aramazsın. güncelleme için beklemezsin.