Merhaba,

Bugün adsense başvurum ikinci kez kabul edildi. Bazı sebeplerden dolayı 8-9 yıllık hesabımı kaybetmiştim. Ancak zar zor da olsa ikinci başvurum kabul edildi. Bu başvurumda bazı konularda yaşadığım deneyimi paylaşmak istedim. Sitem günlük 500 hit alan chat ile alakalı bir site. Hatta arkadaşlık siteleri ve dünyada bulunan kadınların nasıl bulunacağı konusunda bilgi verilen bir site.

İlk başvurumda sadece yetersiz içerik uyarısını verdi ve aynen uyarılarda şunlar vardı:

Alıntı
- Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Çoğunlukla resim, video veya Flash animasyon içeren web siteleri onaylanmaz.
- İçeriğiniz yalnızca başlıklardan değil, tam cümlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
- AdSense'e başvurmadan önce, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hâlâ beta durumunda veya "yapım aşamasında" ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
- Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bu, ana sayfa olmak zorunda değildir, ancak AdSense reklam kodu dışında içerik barındırmayan test sayfaları onaylanmaz.
- Ziyaretçilerinizin web sitenizin tüm bölümlerini ve sayfalarını bulabilmesi için net bir gezinme sistemi sunun.
Sitemi iyice inceledim. Çünkü 190 a yakın tamamen özgün olan içerik bulunuyordu sitemde. Reklamların sadece resimlerin bulunduğu sayfalarda çıktığını gördüm. Bu sefer ayarlama yapıp reklamların sadece yazdığım içeriğin içinde çıkmasını sağladım ve ana sayfada, postlarda, sayfalarda, attachment sayfası denen sadece fotoğrafların bulunduğu sayfalarda sağ widget'ta bulunan reklamı kaldırdım. Bunu dilerseniz widgetleri kısıtlayarak da yapabilirsiniz. Ben ne olur ne olmaz diye widget reklamın tümünü silip makale içi reklamlar yerleştirdim. Tekrar başvurdum.

Daha sonra şu uyarıyı aldım:

- Site, Google politikalarıyla uyumlu değil

Uyarıları da vereyim:

Site, Google politikalarıyla uyumlu değil: Siteniz Google AdSense program politikalarına (http://support.google.com/adsense/bi...?topic=1271507) veya Web Yöneticisi Kalite yönergelerine (http://www.google.com/support/webmas...y?answer=35769) uygun olmadığından şu anda AdSense başvurunuzu onaylayamıyoruz. Hedefimiz, reklamverenlerimize, zengin ve anlamlı içerik sağlayan, organik trafik alan ve kullanıcılara iyi hedeflenmiş reklamlar göstermemize olanak tanıyan siteler sunmaktır. Şu anda sitenizin bu ölçütleri karşılamadığını düşünüyoruz.

Alıntı
İpuçları:
Aşağıda sitenizde kullanıcı deneyimini iyileştirmenize ve AdSense ölçütlerine uymanıza yardımcı olacak bazı öneriler verilmiştir:
- Google reklamları gösteren sitelerin kullanıcılara yüksek bir değer sunması önemlidir. Bir yayıncı olarak, kullanıcılara sitenizi ziyaret etmek için bir neden sunan, benzersiz ve alakalı içerik sağlamalısınız.
- Otomatik olarak oluşturulmuş sayfalara veya çok az orijinal içerik barındıran ya da hiç orijinal içerik barındırmayan sayfalara reklam yerleştirmeyin.
Siteniz ayrıca, anlaşılır bir yapı ve gezinme sistemi aracılığıyla iyi bir kullanıcı deneyimi de sunmalıdır. Kullanıcılar, sayfalarınız arasında tıklama yoluyla kolayca gezinebilmeli ve aradıkları bilgileri bulabilmelidir.
Bu seferde google'ın kategorilerin indekslemediğinin farkına vardım. Çünkü kategorileri menü olarak kullanmıştım ve menü olarak kullandığım kategorilerin google tarafından tespit edilemediği kanısına vardım. About us, Contact us gibi sayfalar ekledim. (site ingilizce) Kategorileri "Google gibi getir" ile hemen indekslettim ve sitemap i sitenin görünür bir yerine koydum. Sonra tekrar başvurdum.

Bu sefer ki ihlal uyarısı benim için neredeyse delirtti

- Yetişkinlere uygun içerik

Bunun üzerine hiç bir değişiklik yapmadan google'a tekrar başvuru yaptım ve her zamanki gibi ilk aşamayı geçtim. Sonra hemen Google'a geri bildirimde bulundum. Sitemin adını yazdım ve sahibi bulunduğum sitenin sadece arkadaş nasıl bulanacağına dair ipuçları verdiğini, chat ve dating sitelerinin nasıl kullanılacağına dair bilgiler verdiğini yazdım. Sitemin buna rağmen "- Yetişkinlere uygun içerik" sebebiyle adsense alamadığını ancak sitemde yetişkinlere uygun içerik bulunmadığını soyledim." Feedback i attıktan sonra başvurum 2 gün içinde kabul edildi.

Umarım konu adsense almak isteyen ve benimle aynı uyarıları alan arkadaşlara yardımcı olur.