Ben bunları söyleyeceğinizi bildiğim için peşin peşin söylemiştim zaten bu söylediklerinizi.. benim mantıksız ve doğru bulmadığım nokta sizin yazınızın asıl kaynak olarak yazıda gösterilmiş olmasına rağmen index dahi almamış olması.Ve siz söylemeden neden index almadığınıda söylemiştim mesele o değil.
Google botunun r10da bu konuyu indexlerken o linki gördüğünü , sizin sitenizdeki yazıya gittiğini hepimiz biliyoruz.. doğal olarak bu yazının o siteden alındığınıda o sayede anlıyor.. ama indexlemiyor bile.Bence hemen indexlemeli ve r10daki konudan önce çıkartmalıydı.Belkide blogunuzdaki makale bu sayede "içerik kalitesi" aramasında googleda çıktığı için gene uzman webmasterlar tarafından faydalı yorumlar alacaktı.. ki genelde böyle olur.
Faydaymış bilmem neymiş r10 daha yüksek trustrank değerine sahipmiş.. r10da konu altına yorum yapılarak makaleye değer katılmışmış bunlar çok saçma bana göre.. (bilimsel açıdan değil mantıken düşündüğümde).Önemli olan bence eskiden olduğu gibi o içeriği kimin ürettiği ve saygıyı hangi sitenin hakettiğidir.Bir içeriği hangi site ürettiyse kullanıcıya en doğru bilgiyi o ulaştırır bu kesin olarak doğru mantıktır.Şunuda belirtmeliyim.. R10daki bu konu istisna olmuş.. şimdi siz diyeceksinizki ama bu konuda yazının altına aktif bir webmaster platformu olması dolayısı ile uzmanlar yorum yaptı , bu sitedeki yazı gerçekte kopya içerik olmasına rağmen kullanıcıya daha fayda sağlar bi hal aldı.. googleda kullanıcıya faydaya bakıyor.. doğru evet bu makalenin r10da yayınlanmış olması kullanıcıya daha çok fayda sağladı gerçektende.. sizin blogunuzda yayınlansa kısa zamanda bu kadar çok uzman webmaster tarafından değerlendirilmezdi , yorum almazdı ve biz bu yorumları okuyup daha çok fayda sağlama şansını elde edemezdik.. Fakat bu makale şu spam yapan çakma haber sitelerinden birinde yayınlansaydı ne olacaktı r10dan önce ? Bence kopya içerik olmasına rağmen o haber sitelerindede aynı şekilde yayınlandığı anda en tepede çıkacaktı.. bu saçma olmaz mıydı ? Zaten googleın en büyük olayı olan backlink algoritmasının amacı bu değilmiydi ?
Neden kaynak belirtilen gerçek yazı çıkmıyor.. ben onu sorgulamıştım yukarıda yazdığım yazıda.. ve sanki makale kalitesi sayesinde değilde r10un googledaki gücü sayesinde çıkmış o kelimede demek istemiştim.. Bence yazdıklarınızın faydasını tam olarak test edip anlayabilmemiz için blogunuzdaki yazının içerik kalitesini %38'in üstüne çıkartırsanız çok hoş olacak.. birebir konuyu test etme imkanı bulacağız, aklımızda soru işareti kalmayacak.. ve tabikide öncelikle yazıyı indexletmeniz gerekiyor.Umarım amacımı anlamışsınızdır.. ben burada söyledikleriniz yanlış demiyorum tamamen doğru ama tam etkili değil gibi geldi demek istiyorum.. dediğim gibi sizin sitenizdeki makale ve bu konuyu kullanarak teorinizin testini yapabiliriz.. ve konu çok daha faydalı hale gelir.
Şimdi daha net anladım.
Bu konuyu bir haber sitesi yayınlanlasaydı, r10'un üzerinde çıkamazdı. Çünkü "içerik kalitesi" kelime öbeği için yeterince LSI ve SI içeriğe sahip bir geçmişleri yok. (Eğer konu teması, "İstanbul kaltesi" olsaydı bu sefer haber sitelerine karşı r10'un hiçbir şansı yoktu.) Ama haber sitesinde değil de Yahoo'da, ulusal ajans sitesinde ya da wikipedia'da yayınlanlasaydı onlar bu konuda daha yukarıda çıkardı.
İçerik kalitesi, sitenize etki katar, ancak yeterli alt yapınızın olması şart. Zaten bu konunun amacı da bu altyapıyı sağlamlaştırmak üzerinedir. Konuda dikkat ederseniz vurgu yaptığım bir nokta var. İçerik kalitesi olmayan bir sayfa sıralamaya girmiş durumda. Bunun nedeni LSI ve SI içeriklerin sitede var oluşudur diye izah ettim.
Sizin görmek istediğiniz sonucu elde edebilmek için, önce benim sitemin de en az r10 kadar "içerik kalitesi" kelime öbeğine bağlı içerikler üretmesi lazım. Yeterli sayıda içerik ürettikten sonra makalede yapılacak ufak bir revizyonla benim site r10'u geçebilir.