toprock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim dikkatimi çeken durum, %38 kaliteyle yazdığınız makalenin "içerik kalitesi" aramasında 2.sırada çıkması değil , kaynak olarak belirtmenize rağmen blogunuzda indexlenmemesi oldu.

%38 kalite ile yazdığınız makale konuda kaynak gösterilmiş , ilk önce sizin sitenizde yayınlanmış.. ve denmişki içeriği üreten site bu.. ben buradan kopyaladım yazıyı.Sahibinden.com bile ilanlarını otomatik çeken sistemlerin içeriklerini daha önce indexlenmemesi için önlem almak zorunda kalıyorsa.. Google'ın bu konuda ciddi bir acizliği var demektir.

Türkiye'de ve dünyada bir çok webmaster gelir odaklı siteler açarak içeriğe değil hite odaklı işler yaptı.. bu kitleyi spammer olarak tanımlayabiliriz.Ben Google'ın spammerları ve sitelerini yok etme mücadelesine tamamen destek veriyorum, lakin bence bu algoritmada mantık hataları var.Siteniz gördüğüm kadarıyla indexe kapalı değil , bu durumuda Google botlarının sitenizi çok sık ziyaret etmemesine bağlayabiliriz ve istisnai durumlar arasına alabiliriz.. fakat bence yukarıda anlattığınız değerli bilgilerin henüz Google nezdinde %100 etkili olmadığını Google ve siteniz göstermiş.

Yani şunu demek istiyorum.. yazdığınız makale ve anlattıklarınız üst düzey faydalı..dediğiniz şekilde yaparsak içeriklerimizi kaliteli girmiş , kullanıcıya doğru ve güzel bilgi vermiş oluruz.. doğal olarakta tabiki faydasını görürüz.. ama siteniz bi r10 değilse sonuç ortada.Ki r10'da şuan 1 yıl önce yayınlanmış herhangi bi yazıyı kopyalayıp konu açsam yazı kelimesinde %90 ihtimal 1.sayfada çıkar.Ben konuya farklı bi açıdan daha gerçekci bakmak istedim sadece.. ama tabiki bundan sonraki süreçte içeriklerimi bahsettiğiniz şekilde oluşturmaya özen göstereceğim.
R10'un bu aramada çıkması gayet doğal. Bunda bir sorun yok. Hatta şuan bu yazılar benim Sitedeki yazıdan çok daha yüksek kalite puanına sahip. Önemli olan indekslenme zamanı ve kopya özgün içerik değil, kullanıcıya faydadır.

Aylardır özgün içeriğe takmayın, arama motorları için sizin kafanızdan geçenler bir şey ifade etmiyor diye yazılar yayınladım. Bu konudaki haklılığım bir kez daha ortaya çıktı.

Eğer bu konu açılmasaydı bu forumda, birkaç gün sonra benim sitem ilk 10'dan giriş yapabilirdi. Şimdi o şansı da azaldı. Yazının kalitesini revize etmem gerekebilir. Çünkü şuan bu konu daha kaliteli.