SistTech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, ben başımdan geçeni anlatayım, konuyu açan arkadaşında kulağına küpe olsun Aslında bu dediğin tam tersi

Ben bitirme tezim ile şirketlerin girdiği bir yazılım yarışmasında bireysel olarak 3. oldum.

2 tane patent başvurusu yaptım, akıllı insansız hava araçları üzerine, ilki erken yayın talebini bu ay aldı. İkincisi de kesin alacak.

Ulaştırma bakanlığı arge desteği verecekti bu ay, mayıs ayında çok başvuru oldu, ilgilenemedik, bu ay açamıyoruz desteği dediler, benim "girişimcilik" yalan oldu. (20 milyon TL'ye kadar destek veriyorlardı)

Bir holdinge iş görüşmesine gittim cuma günü, İngilizce testi, kişilik testi falan sonra 5 kişilik yazılım ekibi ile mülakata girdim. Özgeçmişe patent olayını da yazmıştım, yazılım müdürü patentle dalga geçiyor, diğerleri de gülüyorlar...

Yazdığım alanlarla ilgili "bir bilgisayar mühendisi için, hele ki 2011 de marka patenti ile şirket açan, okul sebebiyle kapayan birisi için" salakça sorular sorular soruyorlar, güzelce açıklıyorum, haa doğru diyorlar. Daha kendileri Visual Studio'nun menüsünde ne var bilmiyorlar

Neyse sonuç olarak, girişimci ruha sahip olmadan da başlayabilir, sonra dalga geçiyorlar ) Biraz robot gibi denileni yapabilen eleman istiyorlar
girişimciliğin sadece patent ve devlet teşvikinden başka kapsadığı şeylerde var. İnsan ilişkilerindede girişimci olmak şart. Müşteriye gitmekten sıkılmazsan müşteri ile ilişkilerini sıkı tutarsan zaten girişimşi bir ruha sahipsin demektir. Benim gözümde.