Bir düşünelim bakalım kimin yüzünden. Çorlu'da yaşıyor ve bulunduğum bölgedeki en yüksek puanla kapatan okula gidiyorum. Hedefim İstanbul-Hukuk. Ders başarımı göz önüne alırsak kesin gibi. Sizce kimin yüzünden?
Okul ne kadar iyi olursa olsun bir dershaneye göre veya özel derse göre yeterli olmuyor. Okulun yanı sıra neredeyse allahın her günü özel ders veya dershane oluyor. Ben robot değilim, insanım. Benim de arkadaşlarımla eğlenmeye, sosyal faaliyetlere zamanım olmalı değil mi? Anadolu öğretmen olduğu için de diğer liselere göre haftalık ders saatimiz daha fazla. Bir sınav takvimi oluşturuluyor 5 günde 10 sınav. Önceki haftanın cuma ders programı: -Beden(2) -müzik -felsefe / -sosyal faaliyetler -öğretmenlik mesleğine giriş(2). Sen olsan o cuma okula gider miydin? Bunun 2 hafta ardı ardına ve dönem başı 3 sınav olduğunu düşün. Azıcık matematiğin varsa 10 günü geçtiğini hesaplayabilirsin zaten. Öyle dışarıdan konuşmak en kolayı.
Gözünü sevim güzel kardeşim bizde geçtik bu durumlardan. Ne kadar can sıkıcı olduğunu vs biliyoruz. Okuldan da kaçtık vs da yaptık. Ama benim lise hayatım boyunca devamsızlığım 25 'i geçmez. Bu 25 dediğim 4 yıl boyunca olan toplam devamsızlığımdır. Her hafta Cuma okula gitme diyelim. 2.5 ay Cumaları okula gitmeme hakkın var. Ayrıca 35 gün raporlu okula gitmeme hakkın var. Ben Ünideyim bir günde 3 sınava girdiğimi biliyorum. Haftasonları vize finallere girdiğimi biliyorum.
Geçme notu 50 hakkında bana diyebilirsiniz yanlış bir karar diye. Ona sonuna kadar katılabilirim. Çünkü çoğu okulda verilen eğitimin kalitesi belliyken senin öğrenciden 50 puan beklemen biraz saçma oluyor.