o kadar korudunuz ki kendinizi sadece okuyup yazdıklarınıza güldüm arkadaşlar. hepiniz beşbin lira alıp saati 150 liradan mı çalışan insanlarsınız merak ediyorum. istanbulda yazılımcı olup firmalarda çalışıp asgari yada bin liraya kadar çalışan o kadar insan varki. hepiniz sanırım çok çok yüksek yazılım firmalarında çalışıyorsunuz ki 150 lira fiyat çektiniz 1 saatlik işe. eğer sektörü öldüren varsa sizlersiniz ki yaptırmadım yaptırmamda. öğrenci olsun yazılımcı olsun 3-5 satır kodla ikiside yapabiliyorsa aynı işi niye 150 lira vereyim. o fiyatlar çekilecekse forumun ne anlamı olucak o zaman ? kusura bakmayın ama siz mantık kuramıyorsunuz saldırmışsınız kötülemeye ben gerçekleri konuşuyorum. 40-50 liralık yapılabilecek bi işi ben burda 150 liraya verirsem benim içime oturur zaten istediğimiz sıfırdan site yapmanız değil panelsiz 150-200 e site yapan cok. burda iş yaptıran ya kendi siteleri olup geliştiren insanlar yada aracı insanlar. siz o aracılara bu fiyatlar verirseniz iş potansiyeli olmaz cebinize para girmez. saçma sapan şeyler yazıcak arkadaşlar konuya yazmasın cevap bile vermedim farkındaysanız bazı arkadaşlara mantıklı cevaplarla gelmenizi rica ediyorum. unutmayın buraya girip o işten ilk kez yaptıran insanlar değiliz herkes işlerin fiyatlarını bilir.
Yazılım sektöründe fiyat hesaplaması tüm dünyada (en azından bu şekilde olduğunu bildiğim 8-9 ülke var) şu şekilde yapılmakta. Diyelim ki normal full time bir işte çalışmaktasınız ve çalıştığınız saat sayısına göre normal işinizde saatlik 20 TL alıyorsunuz. Eğer bunun yanında freelance bir iş yapıyorsanız bu işin kaç saat süreceğini hesaplar ve normal saat ücretinizi 5 ile çarptıktan sonra hesaplama yapıp müşteriye söylersiniz. Normal işinizde saatliğiniz 20 lira ise freelance aldığınız bir projede alacağınız saatlik ücret 100 TL dir.
Bu hesap çok mantıksız dediğinizi varsayarak şunu söyleyebilirim. Siz bir defa iş verecekken maaşlı yerde aylık stabil olarak ücret almakta. Bunu şu şekilde kıyaslayabilirsiniz. Bir ürün sattığınızı düşünün. Sizden her ay düzenli olarak bu ürünü alan kişiye verdiğiniz fiyat ile 1 defa alacak kişiye aynı fiyatı mı veriyorsunuz?
Ki @create arkadaşımın dediği gibi insanların sizi eleştirdiği nokta birinin emeğine fiyat biçip onu karalamanız ki bu bildiğim kadarıyla (alışveriş bölümünde) forumdan banlanma sebebi. Size fiyat veren kişi vereceği emeğe o kadar fiyat biçmiş olabilir eğer size silah zoruyla bu fiyata bana yaptıracaksın dediyse haklısınız ama yok fiyat verdi işinize gelirse fiyatım bu dediyse sizin arkadaşın fiyatını eleştirmeye hakkınız yok. Arkadaşla çalışmak veya çalışmamak tamamen size kalmış.