bir şeyde ben eklemek istedim. haber scriptlerinde resimler biraz önemli bence. kimi scriptler sadece tek haber resimini türlü türlü boyutlarda gösterirler.buda bazı resimlerin basık bazılarının oldukça geniş gözükmesine neden olur. piramitweb resimleri orjinal şekilde boyutlandırmış ama gazi softun yazılımınca böyle değil. bü yüzden aynı resimler farklı kolanlarda biri basık diğeri geniş duruyor. hem görünümü bozuyor hemde bu tip kullanımı Page Speed Insights tavsiye etmiyor diye biliyorum. zamanında bir haber yazılımımız vardı. baya uğraştırmıştı bu resim işleri beni. tabi daha çok inceleme ile ikisinin birbirinden eksiklerini fazlalarını bulabilirsiniz. ama ben gözüme ilk çarpan şeyi söyledim.
Yerinde bir uyarıda bulunmuşsunuz. Haber scriptlerini incelerken dikkat ettiğim bir şeydi. Slider'daki resim ile o resmin kullanıldığı sayfanın başka yerlerindeki orantısını kontrol ediyordum. Eğer resim gösterimi orantısal olarak (aspect ratio - en / boy oranı) boyutlandırılmışsa incelemeye devam ediyordum. Değilse zaten hemen eliyordum o scripti.