ben de almayı düşünüyorum da bazı sorularım var ; nasıl insan canlısı bir hayvan mı ? Sonraa, pisliği nasıl, çok pisliyor mu ? Çok öter mi ?
Hocam bir haftada alıştı benimki. İnternette 2 haftada çıkartmayın eve getirince diye yazıyor, pet shop sahibi de aynı şeyi dedi ama ben ilk gün açtım kafesi. Girip çıkmayı; odayı, suyunu, yemini ve yerlerini öğrendi hemencecik. Çok çok cana yakın bir hayvan. Sanırım kuşlar içerisinde en çabuk alışan muhabbet kuşları. Ve akıllı ve oldukça da meraklı. Hareketleri falan öldürüyor insanı
Sonuçta hayvan bu hertarafa pisliyor ve tüy döküyor buna alışmak lazım. Ama ben hamster beslemiştim mesela ona göre hiç kokmuyor diyebiliriz pisliği ve kafesi. Zaten hayvanın kendisi bebek gibi kokuyor aynı

Bazıları kokuyor diyordu nette ama sürekli temizlerim ben kafesi, o yüzden belki koku duymamışta olabilirim. Üşenmeyip 2 aydır temizliyorum iki üç güne bir. Sorun olmuyor. Yalnızca işte her tarafa işer ki o da temizlenir bişey el kadar hayvan sonuçta. Biraz silkelenir tüy döker. Birde kitap, gazete, mobilya eşya ne varsa fare gibi kemirir. Bunun dışında hiçbir sorun yok.
Ötme meselesine gelince ilk haftalar hiç ötmüyordu benimki, şimdi susturamıyorum hayvanı.d Sabah 6.30 - 7 gibi ötmeye başlıyor öğlen 2-3 e kadar çok hareketli oluyor. (Şuan hala öyle benimki.) Akşama doğru mallaşır zaten bir süre sonrada uyur.

Bence hem çok kolay bakılabilen ve rahatça insanlarla uyum sağlayan bir hayvan. Isırması falan dert değil. Beni çok ısırdı, kızdırdığım için

Sonuçta el kadar hayvan ne zarar verebilir ki

Bildiğim kadarı ile sorularınızı cevaplayabilirim

Bu kadar şimdilik.