manaman007 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hazirlandim 21aldim. İelts ye hazirlanmadm 4 aldim simdi bunada calismadim 31 aldim. Demem o ki ; bu sinav sisteminden bi cacik olmaz baska sinavlara girin.
Hocam yüksek lisans için mecbur girmem lazım.

duskorc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hic bilmiyorum dostum valla. Karambole girdim, zaman cok skintiydi zor yetistirdim, ingilizlerin bile kullanmadigi sacma sapan kelimeler vardi.
Aynen hocam kelime bilgisi istiyorlarmış.

TRForumca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
http://www.osym.gov.tr/belge/1-19315...yanitlari.html

2013 Sonbahar Dil soruları bence gereksiz zor, gereksiz kasıntı.Girdim düşük puan aldım ama aldığım puandan daha fazla ingilizce iletişim kurabilirim Bu kadarına gerek yok bu sınavdan mecbur yüksek alınacaksa özel olarak çalışmak lazım.
Hocam kursa yazılmayı planlıyorum ama bakalım.

ydlgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
41 almışım ben de. İngilizcem de çok iyidir oysa. İyi bir puan alabilmek için kelime bilgisi şart bu sınavda
Evet hocam kelime bilgisi bu sınav için olmazsa olmaz gibi.

Frekans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bu sınav yalnızca öğrencileri değil akademisyenleri, Avrupa Birliği Bakanlığı uzman yardımcılarını, diplomatları, doktorları ve bir çok kalifiye meslek grubunu da ölçen bir sınavdır.
Örneğin TUS'a girmek için 50, yüksek lisans için 55, öğretim üyesi yetiştirme programı için 65, Dışişleri için 80, Mit için 90 üstü almanız gerekir. Düşük aldım diyorsanız ingilizceniz akademik seviyede değildir ve gramer + kelime eksiğiniz vardır.
Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.