Peki şöyle birşey olabilirmi
Toplama bilgisayar yapıyorum diyelim
İşlemciyi dedicadedlerin kullandığı herhangi bir işlemciden alsam
Ram zaten normaldir mesela 16 gb de ram aldim,
Bilgisayarcıya bu ram ve işlemciye uygun anakart eklettirsem en son.
Sonrada bir kasa ve kasa için sıvı soğutma sistemi koydursam
Dedicaded performansı alırmıyım yani farkı kalırmı.
O büyük normal pc kasaları ile küçük olanların tam olarak farkı nedir
Bunu da öğrenmek istiyorum
İşlemci 2 donanımdada aynı performansı verir aşağı yukarı, ancak bir sunucuyu sadece işlemci olarak düşünmeyin, tüm donanımların performans üzerinde etkisi vardır.
Ramlerin latency oranı, ecc olup olmaması, ramlerin oem yada sunucu üreticisi firmanın markası olması.
Disklerin standart sata olması veya enterprise sata olması, raidin software yada harici raid kartla yapılıp yapılmaması.
Kasanın soğutma sistemi, çift powerı olup olmaması, çipsetin oem yada sunucu çipseti olması gibi birçok etken var performansı belirleyen.
Aynı donanımlara sahip oem ve rack sunucunun vereceği performans belki aynı olabilir, ancak stabilitenin olup olmaması sunucunun performansından çok daha önemli.
Oem donanımdan sunucu olmaz mı? Olabilir tabiki, çok ucuza kaçmadığınız sürece uygun donanımlar, iyi soğutma, iyi bir power ile bir sunucu oluşturulur ama oluşacak problemler için her zaman tetikte olmanız gerekebilir, sürekli bir b planınız olmalı, meşhur sunucu üreticilerinden aldığınız dolu bir sunucuyu kurup 1 sene hiç kontrol etmeden bırakabilirsiniz ama bir oem sunucuyu kurup 1 sene kontrol etmeden bırakamassınız mutlaka bir yerde tökezleyebilir