Bende e-ticaret siteleri için SEO yapıyorum ama bende ürün modelleri sürekli değişiyor.. Sattığın ürün atıyorum Notebook osun.. İnsanlar genelde notebook fiyatları diye değil (TABİ BU ŞEKİLDE ARAYANDA ÇOK) ama esas alacak kişi bir modeli beğenir ve atıyorum ASUS H939J diye googleda aratır siz o modele çalışma yaparsanız 1 ay sonra o model kalkar başka Asus modeli çıkar yaptığınız tüm SEO çalışması boşa gider.. E-Ticaret SEO'sunda en uyuz nokta budur.
Gelelim sorunuza 1000-3500 TL gibi bir tutardan bahsediyoruz.Milliyet 400TL ye veriyordu tanıtım yazısı.. Neyse o kadar bütçem olsa 1 tane daha e-ticaret sitesi açarım o sektörde aynı ürünleri orayada girerim.. Ordan ana siteye backlink alırım. E-Ticaret sitelerinde rakipden link alma gibi bir durum söz konusu değil pek.. Yani oyun sitesi oyun sitesine, film sitesi film sitesine link verir ama. Hepsiburada, Gittigiyora link vermez. Gittigdiyor sahibinden.com'a link vermez.
Sektörünüzü bilmiyorum ama paravan sitenizi sıralamaya sokarsanız birde ordan ana siteye link alırsanız.. Paravan siteyi ve ana siteyi 20-30-40-50 TL'lik tanıtım yazıları ile beslerseniz.. Bana Haber7 veya büyük haber sitelerinden daha faydalı olur gibi geliyor.
Hem aynı kategoride site hemde kaliteli bir site olursa alınan linkler malum TURBO DİZEL oluyor.