Merhaba değerli forum üyeleri ,
Bu gece uyku tutmadı . Aklımda bir sürü iş projesi dönüyor . Başarılı olabilecek istatistiğini ve ürün & hizmetinin ne kadar ihtiyaç duyulabileceğini ölçtüğüm ve ölçmediğim bir sürü projem var .
Bunların başında çok güvendiğim 1 web projesi 1 de android / iOs uygulaması var . Ve en güvendiğim arkadaşlarıma bu projelerimden bahsettiğimde gerçekten olabileceğine inandılar . Açıkcası kendimi ve yaptığım işleri acımasız eleştirebilen bir yapım var ve bu projelere başkası yapmış gözüyle baktığımda bu hizmetleri kendiminde kullanabileceğine inandığım projeler . Yani örneğin bu uygulama , uygulama marketlerinde olsa evet bende telefonumda bulundururdum dediğim bir uygulama . Yani okuyan arkadaşlar şizofren bu kendi projelerini çok beğeniyor demesin

Baya eleştirdim gözden geçirdim .
Gelelim sıkıntıya ve bu gece kafamı çok kurcalayan bu duruma . Projelerim var ama elim kolum bağlı hiçbirşey yapamıyorum sermayesizlikten .
Ha öneri olarak diyeceksiniz belki yatırımcı bul diye ama , elimdeki projelerin patentini almadan kimseye açmak istemiyorum fikrimi , çalınmasından korkuyorum . Patentimide sadece Türkiye patenti değil uluslarası bir patent olarak belirlemek istiyorum bu iki projeme çünkü ikiside uluslararası projeler . Yani yatırımcıya giderken patentlerim var alın projelerim demek istiyorum . Tasarım , demo yazılım masraflarınıda koyarak düşünüyorum , heralde sadece 1 proje için 10-15 bin lazım ve buda şu anda bende yok .
Akılcı fikirleri veya tecrübeleri olan arkadaşlardan bir öneri bekliyorum acaba korkum boşunamı ? Git al yazdığın projelerin dökümanlarını ve yatırımcıların kapılarını çal diyormusunuz ? Veya nasıl bir yol çizmeliyim uykum kaçtı :/
Yorumlarınızı bekliyorum ...