Bana kalırsa bu durum hırsın sonucu. Söz meclisten dışarı mesela bazı arkadaşlar acayip ucuz fiyatlar veriyor tanıtım yazılarına. Hal böyle alınca alıcılar da 5'er 10'ar alıyor.

Satan arkadaşa bu durum tatlı geliyor ve almaya devam ediyor. Bir süre sonra bakıyor ki site 1 yazı 5 tanıtım oranlaması olmuş. Hevesi kaçıyor ve sitenin fişini çekiyor. Bir de PR'lı domainler alıp 5 - 10 yazıdan sonra tanıtımı basanlar var. Benim çıkarımım bu şekilde. Alıcıların dikkatli olması lazım bence.

Bir de organize olmak lazım bence. Tanıtım yazısı alımı yapıyorsan düzenli o siteye de yatırım yapman lazım. Benim bir sitem için hali hazırda 30 tane yazım var. Tanıtımdan kazandığımı tamamen cebe gömersem daha sonra bundan ekmek yiyemem.

Yedi tane sitem var. Dört tanesi üç aylık ellerinizden öper ve şahsen ben bu sitelerden iki yıl dolmadan ne link çıkışı yaparım ne de tanıtım yazısı satarım.

19 aylık olandan daha hiç çıkış yapmadım. 3.5 yıllık sitemden tanıtım satıyorum. (30 tane yazısı hazır olan) Bir de 5.5 yıllık sitem var ondan da şu ana kadar 10 tane tanıtım satmışım. Bu üç site için sürekli yazı alıyorum ve güncel tutuyorum. Tabii ki bunların belirli bir bedeli olduğu için dolayısıyla 5 liraya da tanıtım satmıyorum.

Özet geçersem;

Ucuz etin yahnisi yavan olur dostum.