Eror71 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ekran görüntüleri duruyordu sunucunun hatasından dolayı gitti bizzat birçok kişi şahit oldu Google'ye index atıldığına yalan mı söylüyoruz. Yani tamam zaten okuduysanız yazımı Kusursuz Güvenlik Olmaz diyorum orada. Bunu vurgulamak için söyledim. Yoksa Google'ı kötülemeye çalışan falan yok burada ben sizin yaptığınız yorumlardan yola çıkarak böyle bir yorum yaptım sadece Yanlış anlaşılmasın.
Şimdi, Bazı bilgisayara bulaşan virüsler var. google.com.tr giriyorsunuz, Başka site açılıyor. Bunun sebebi basitçe şu ;

Alan adına dns adresleri girdiğinizde, O alan adına giden sorgular o dns serverlarında karşılık bulacaktır.

Yani basitçe anlatmak gerekir ise ;

siz google.com.tr yi, a.x.com - b.x.com a yönlendirdiniz.

URL satırına, google.com.tr yazdığınızda, Tarayıcı dnse bağlanarak, O dns de google.com.tr alan adının cevabını isteyecektir.

Bu durumdada, Google sunucularına her hangi sızma yok. Sadece dns değişmiş ve Nasıl reseller veya whm panelinizden, a.com diye hesap oluşturabiliyorsanız, Adamlar google.xx diye hesap oluşturmuş. Normal ftp ye dosya yüklemiş.

----

Virüslerin google.com.tr değişme sebebide, Bununla aynı mantık. c->windows/system32->drivers->etc klasöründeki, Hosts dosyasının içinde google.xx şu ip de diye komut bırakıyor.

Tarayıcılar, DNS servera gerek duymadan hosts dan ip ye sorgu yolluyor ve O ip ye diyor ki, bana google.xx cevabını ver. Aynı şekilde, İp nin bulunduğu sunucudada google.xx bir hosting hesabı açılmış oluyor. Direk o hosting hesabı geliyor karşınıza.