Beyler dün Türkiye'nin bilinen, önde gelen bilişim firmalarından birinin tüm müşteri hesaplarına tam yetkili admin olarak bağlanabildiğimi fark ettim. Ki hizmet verdiği müşteriler arasında da popüler markalar da mevcutken.

Ve bu açık tahminime göre yıllık minimum 10 trilyon tl ciro çeken bir firmanın bilişim konusunda hizmet vermesinden dolayı ticari itibarını bitirebileceği, üstüne şu anda devam etmekte bulunan projeleri de katarsanız ve gelecek yıllardaki kazançlarını da eklemeye kalkasanız bence minimum 50 trilyon kafadan ciroları tahmin edilebilir.

Ancak ticari itibarlarının bu derece önemli bir açıkla çok büyük zedeleneceğini düşünüyorum. Yani yine kayıpları trilyonlar ve uzun süre devam eden bir güvensizlik oluşturabilirdi.

ve bu açığın öneminden dolayı hemen iletişime geçtim ve açığı kapadılar eyv.

Ancak bu açığı anlattığımda, inanmadıklarında, rastgele bir müşteri hesabına bağlanıp bunu gösterdiğimde çok ufak birşeymiş gibi davrandılar. Ama konuşmalar heyecanını, duruşlar kendine güveni kaybetti. Bilişim sektörü, olur böyle şeyler, önemli olan en zararsız şekilde çıkabilmektir. Kendimi de çok önemli bir hacker gibi görmüyorum zaten, rastlantısal olarak keşfedip mantıksal olarak kullandım. Herkes keşfedebilirdi.

Ancak bu firma doğru düzgün teşekkür bile etmedi bana. Bırakın maddi ödülleri bir teşekkürü bile zorla aldım, küçük gördükleri açıkla neleri yapabileceğimi gösterdiğimde bir teşekkürümsü geldi.

Ve şu an içim çok kötü. Bu samimiyetsizliklerinden. Bu önemsiz tavırlarından. yani pişman değilim, sonuçta başkası tarafından hem müşterilere hem de firmalara madii olarak ciddi zararlar verebilirdi, ayrıca tahimimimce 500.000 - 1.000.000 kişinin ad, soyad, telefon, adres bilgilerinin paylaşılabilmesine engel oldum. Ama mutlu değilim.