SayfaNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
haklısın. ama müşteriye saniyede 15-20 tane dns sorgusu geliyor diye başlayan bir macera idi
haklısınız engin bey. siz ve buradaki diğer arkadaşlar gibi sistemci değilim, programcıyım. bu nedenle de bu konularda yeterli bilgiye sahip olmadığım için fikir edinmeye çalışıyorum. macera diyorsunuz ama, 6gbit saldırı aldığımız ve 4-5 saat sitelerin kapalı kaldığı bir macera da yaşamıştık hatırlarsanız. bu nedenle ben parasında değilim. bunu siz de biliyorsunuz. 500 - 1000 TL veya 1500 TL arası bir cihazla lamer veya gereksiz yere ram / cpu tüketen işlemlerden uzak kalmak istiyorum. yüksek sadırıda zaten yapacak bir şey yok.

Daghan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşin içinde sunucu ve network olduğu için bu kadar da cimrilik yapmamak lazım. Yukarıda önerilen ürün ile ev ağı, ofis ağı tamam ancak 3 tane 100Mbps sunucu için bunu kullanmak çok doğru olmaz.

CCR1016-12G (16 çekirdek) üzerinde bolca port olduğu için ileriye dönükte işinize yarar.
5 makineye hayatta ulaşamam. çünkü web hosting v.b. satış yapmıyorum. sadece kendi yazılımlarımı barındırmaktayım. her bir sunucu yukarıda dediğim gibi 100mbit hat ve aylık 3tb trafiğe sahip. bu anlamda 16 core makine işimi görecek midir? yoksa şu cihaz da iş görür mü: http://www.merpazar.com/asp/product/...k-RB2011UAS-RM

ve bir nokta daha. her bir sunucuda yüzlerce statik ip adresi var. doğal olarak bu ipler de korunmuş oluyor değil mi? cahilliğimi mağzur görün. yüksek saldırılarda zaten radore ip yi blokladığı için çok ta bir beklentim yok. botnet dahil orta düzey koruma sağlasın yeter.