Kerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk cümledeki ve son cümledeki ifadeleri demeye getirmedim, direkt olarak onları söyledim zaten. Bu hizmetin adı üzerinde, paylaşımlı. Bir paylaşım var ve dolayısıyla bu tür bir problem yaşanabilir.

Firma tamamen sorumlu değil. Firma kadar müşteri(ler) de sorumlu. En baştan beridir bunu anlatmaya çalışıyorum aslında. Firma ne kadar güvenlik seviyesini yukarıda tutarsa tutsun, müşterinin ihmalkarlığı sebebiyle IP adresi kara listeye girebiliyor. En basit örnek, müşterinin e-posta adresinin Outlook'tan kullanıldığı bilgisayara antivirüs yazılımı kurulmuyor. O bilgisayara bulaşan bir virüs, Outlook'taki e-postayı SMTP sunucu olarak kullanıyor ve spam e-posta gönderiyor. Bu da sunucunun IP adresinin kara listeye girmesine sebep oluyor. Şimdi bu durumda firmanın kabahati nedir? Müşterinin Outlook kullandığı bilgisayarı güvenliğini de mi hosting sağlayıcı firma sağlasın?

IP'nin temizlenmesinden bahsetmişsiniz ama profesyonel bir firma zaten bunu yapar. Ancak IP adresinin kara listelerden çıkması yapılan spam aktivitesinin türüne ve IP adresinin girdiği kara listeye göre değişiyor. Kimi kara listeler anında, kimileri bir kaç saat içerisinde, kimileri bir kaç gün içerisinde, kimileri ise haftalar sonra çıkartıyor. Burada firma gerekli işlemleri yapsa dahi çözüm günler/haftalar sürebiliyor. Bu süreçte müşteri de e-posta trafiğini sağlıklı olarak kullanamıyor. Bu noktada firmaya kabahat bulmak anlamsız olur.
size şöyle bir soru sorabilir miyim? diyelim ki paylaşımlı hosting kullanan bir müşteri erişim bilgilerini kendi bilgisayarındaki trojandan dolayı kaptırdı. bu şifreyi alan kişi de bu hesap üzerinden sunucudaki tüm sitelere hack yazısını yapıştırdı. suçun tamamı firmaya ait değil demişsiniz ya, bu durumda ortadaki suçun %lik oranları nedir? firma, müşteri, sen, ben, o falan.