Selamlar,
Hali hazırda aktif olarak yaklaşık 1 senedir aktif olan bir web sitem var, ana sayfa ve belli başlı iç sayfaları kendi kelimelerinde kafalarda ancak kategorik olarak aramalarda yükselemiyorum.
isteğim kategorik yapılan aramalarda sitemin daha üst seviyelere çıkması.
bunun için nasıl bir yol izlemeliyim neler yapmalıyım ve neler yapmamalıyım. detaylı bir açıklama yapabilecek, yada bu konuda benimle çalışmak isteyecek kimse var mı ?
uygun olan eğer bu işi fikir paylaşımı olarak yapacak olan varsa buraya yazsın soru cevap şeklinde ilerleyelim, eğer burada paylaşmak istemeyen olursa, düzenli bir bütçe ile bu işi beraber yapmak isterim.
Kategorik olarak üst sıralarda yer almanın bir çok aşaması var.
Evvela iyi bir link yapın almalı. Ana domain - kategori - alt kategori - içerik bu şekilde bir yapı oluşturursan sana çok faydası olur. Örnek vermek gerekirse.
mobilya.com/yatakodasimodelleri/bellona/valeriayatakodasi ve
bu şekilde index alman. gerçi ben daha beceremedim uğraşıyoruz kod kısmı olduğu için yapamadım. bu şekilde bir link ağın olursa ve kategoriler arasında iyi bir link bağın olursa çıkarsın.
Ardından o kategorinin sosyal medya analizi çok önemli yani kaç like almış paylaşım almış. Örnek verecek olursak aylık 300k aranma hacmine sahip bir oyunda sadece sosyal medya beğenisini artıracak ilk 3teyim. 300+ Beğenisi var. Bunu başarabilirsen doğal olarak artırsan kesinlikle çıkar.
Ardından sitedeki kategorilere link alımını aşırıya kaçmadan fark gözetmeden ana kategoriye ver alt kategorilere link alımı yaparsan etkisini görürsün. Tabi bu link alımı footer yerine index.php olmalı yada şurada burada kaynak gibi anachor ile olmalı. Yani bellona kategorisine aldınsa mondiyede al eşit bir dağılım olsun. Ve kesinlikle footer olmasın. Ve bir tavsiye daha kimse dikkate almaz. Mesela wp bir siteden tanıtım yazısı aldığında genellikle wpde makalenin bir kısmı anasayfada ve diğer sayfalarda gözüküyor. Ve gözüken kısımda link varsa backlink artar ve footer gibi algılanır. Vss. Çok mevzu var link alımında.
Ardından kategorideki resim+başlık+video+içerik özgün olmalı resimde ayna kullanıp özgün yapabilirsin. videoda resimlerden bir slayt oluşturup başarabilirsin.
Bunlar böyle uzar gider. Ama en önemlisi ilk maddedeki kategorisel şemayı oluştur. Bende böyle bir proje için şuan alt yapı hazırlıyorum.
İyi akşamlar başarılar.