Bende tüm yorumları okurken neden kimse rakiplerden bahsetmiyor diye düşünmüştüm.
Hiç rakiplerinizi incelediniz mi?
Rakiplerinizin anahtar kelimelerinizde sizi geçip geçmediğini takip ediyor musunuz?
Son zamanlarda haber siteleri olsun bazı klon siteler olsun, içeriğinizi çekip güzel bir seo çalışması ve kaliteli link alımıyla sizi kolayca geçebiliyor.
Ekonomi sektöründe bir sitem vardı şubattan bu yana günlük 3k civarında seyrediyordu, son 1 aydır hitlerde düşüş oldu, sebebini araştırmaya koyuldum. Aslında ben sıralamada gerilemiyordum, yeni rakiplerim sıralamalarda yükseliyordu... Sıralama kaybettiğinizi sakın düşünmeyin, sıralama kaybetmezsiniz, sıralama kaybeden cezaya düşmüş sitelerdir. Sadece sizin üstünüze geçen siteler olur. Ben böyle gördüm...
evet detayları inceledim ancak, google tepedeki bir çok başlığı -500 lere atmış eklediğim konularda yine sıkıntı yok ancak eski konularımın %90 oranında geriye atmış durumda bu konular yıllardır hit alan ve doğal yorum alan konulardı yani konular bir nevi kendi kendini seolamıştı ancak penguen güncellemesiyle birlikte malesef geriledi, yani rakip sitelerde olabilir elbette ancak yazdığım başlıklarda rakipsizim çünkü benzersiz başlıklar yazıyorum dolaylı olarak konularımın arama sonuçlarında tepelerde çıkması gerekirken gerilerde çıkıyorum.... hele hele yıllardır hit aldığım konular onlarca özgün yoruma sahipken arama sonuçlarından tamamen çıkarılmış fakat " başlık " - " siteadresi.com " olarak arattığımda konuya ulaşabiliyorum yani index var fakat arama sonucunda yok ilginç bir durum...